Het zijn negen (lange!) jaren sinds het laatste seizoen van The OC verscheen. De zonnige tv-serie zorgde ervoor dat we allemaal onderdeel werden van een wereld waar het grootste dilemma waren wat voor topje je je zou dragen en in welke love triangle je die week weer verzeild zou raken.

We hopen er nog steeds achter te komen wat er is gebeurd met Ryan, Seth en co, maar we kunnen in ieder achterhalen wat er gebeurd is met de acteurs uit de populaire serie. En wie er het meest geprofiteerd heeft van zijn of haar rol in The OC

24. Ryan Donowho (Johnny)
Sinds hij het karakter speelde dat de serie eigenhandig heeft verpest (geef maar toe), dook muzikant Ryan op in een paar tv-series en onafhankelijke films, maar niks noemenswaardigs (tenzij je Cabin Fever 3: Patient Zero mee wil rekenen).

Hairstyle, Collar, Chin, Dress shirt, Style, Formal wear, Coat, Jaw, Iris, Bangs,

23. Taylor Handley (Oliver)
We krijgen nog steeds de rillingen van stalker Oliver. Taylor heeft sindsdien terugkerende rollen gespeeld in tv-series Vegas en Hidden Palms, en een hoofdrol in de in 2006 verschenen film The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning.

Hair, Ear, Lip, Cheek, Hairstyle, Skin, Collar, Chin, Forehead, Eyebrow,

22. Mischa Barton (Marissa)
Als veelbelovende actrice van die tijd heeft Mischa het succes dat ze had met haar rol als Marissa Cooper niet echt geëvenaard. Ze had verschillende juridische opstootjes (rijden onder invloed) en met haar gezondheid ging het ook niet altijd optimaal in de jaren na de dood van haar karakter. Ze bleef spelen in verschillende onafhankelijke films en verschillende eenmalige rolletjes in tv-series, maar niks dat je echt zal zijn bijgebleven. Dit jaar deed ze een poging bij Dancing with the Stars, maar ze werd al als tweede weggestemd.

Hair, Head, Lip, Cheek, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead, Eyelash, Eyebrow,

21. Navi Rawat (Theresa)
Na het spelen van Ryans vriendinnetje uit de verkeerde buurt, kreeg Navi een hoofdrol in de crimeserie Numb3rs voor zes seizoenen. Sindsdien is ze nog te zien geweest in een aantal lowbudgetfilms en had ze eenmalige rolletjes in series als Grey’s Anatomy en Castle.

Lip, Cheek, Smile, Brown, Hairstyle, Skin, Eye, Chin, Forehead, Eyebrow,

20. Michael Cassidy (Zach)
Michael was een eenseizoenswonder als Seths liefdesrivaal Zach in seizoen twee. Sindsdien was Michael te zien in vergeten tv-series zoals Privileged en Men at Work en in verschillende afleveringen van andere dramaseries. Nog niet zo lang geleden was hij kort te zien in Batman vs Superman: Dawn of Justice, maar hij werd bijna meteen vermoord.

Nose, Mouth, Lip, Cheek, Hairstyle, Eye, Chin, Forehead, Eyebrow, Facial hair,

19. Kelly Rowan (Kirsten)
Sinds het spelen van mama Cohen, was Kelly vooral te zien films, speciaal gemaakt voor televisie en ze had drie jaar lang een hoofdrol in crimedrama Perception. We zijn er ook vrij zeker van dat ze nooit ouder wordt.

Lip, Cheek, Smile, Brown, Hairstyle, Skin, Eye, Chin, Forehead, Eyebrow,

18. Samaire Armstrong (Anna)
Als we niet zoveel hielden van Summer, zouden we zeker willen dat Seth zou eindigen met mooie Anna. Sinds ze de serie heeft verlaten, heeft Samaire in een paar andere tv-hits gespeeld, waaronder in Dirty Sexy Money, Entourage, The Mentalist en een hoofdrol in Resurrection uit 2014. Ze verscheen voor het laatst in een aflevering van Agent Carter.

Clothing, Hair, Ear, Hairstyle, Shoulder, Style, Coat, Formal wear, Beauty, Logo,

17.  Shannon Lucio (Lindsay)
Shannon heeft consequent terugkerende rollen gehad in verschillende tv-series, sinds ze het vriendinnetje van Ryan speelde in seizoen 2 van de serie. Zo was Shannon te zien in Prison Break, True Blood en Grey's Anatomy en eenmalige afleveringen in series als Once Upon a Time, Agents of SHIELD, Supernatural en NCIS.

Nose, Lip, Mouth, Cheek, Eye, Hairstyle, Skin, Chin, Eyelash, Eyebrow,

16. Peter Gallagher (Sandy)
Al een bekend gezicht dankzij rollen in American Beauty en While You Were Sleeping en na het spelen van de beste tv-papa ooit bleef Peter regelmatig op televisie verschijnen. Sindsdien verscheen hij in How I Met Your Mother, New Girl (als Schmidts vader), Burlesque, Covert Affairs en The Good Wife.

Nose, Ear, Lip, Cheek, Eye, Hairstyle, Skin, Dress shirt, Chin, Forehead,

15. Autumn Reeser (Taylor)
Ze werd niet echt geaccepteerd door de fans als vervanger van Marissa, maar Autumn verschijnt sinds de serie regelmatig op televisie. Met als meest opvallende rol: Lizzie Grant in Entourage. Ze had ook terugkerende rollen in No Ordinary Family, Hawaii Five-0 en Last Resort. Ze werd herenigd met Rachel Bilson in Hart of Dixie.

Face, Head, Nose, Smile, Lip, Mouth, Brown, Hairstyle, Eye, Skin,

14. Melinda Clarke (Julie)
Na het spelen van superbitch Julie, speelde Melinda een fictieve versie van zichzelf in een paar Entourage-afleveringen en later in Eli Stone, The Vampire Diaries en Dallas. Ook had ze een kleine reünie met Ben McKenzie in een aflevering van Gotham én had ze drie jaar lang een hoofdrol in actieserie Nikita.

Hair, Nose, Lip, Cheek, Mouth, Brown, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead,

13. Adam Brody (Seth)
We zijn nog steeds verbaasd dat Adam niet een van Hollywoods toonaangevende sterren is geworden na het spelen van ieders favoriete nerd Seth Cohen. Hij verscheen hier en daar in Jennifer's Body, Cop Out, Scream 4, Lovelace en hij speelde Jess haar ex in New Girl. Zal de hoofdrol naast Martin Freeman in de nieuwe serie Start Up dit jaar voor een comeback gaan zorgen? (Pssst... Adam heeft een dochter met mede-actrice Leighton Meester >)

Hair, Ear, Cheek, Hairstyle, Sleeve, Chin, Forehead, Eyebrow, Facial expression, Style,

12. Cam Gigandet (Volchok)
Na het spelen van de ultieme bad body in The OC, speelde Cam vampier James in Twilight en was zijn sixpack te zien in Never Back Down, allebei verschenen in 2008. Sindsdien had hij kleine rollen in films waaronder Easy A, Burlesque en Priest. Daarbij zal hij gaan spelen in langverwachte Suicide Squad en The Magnificent Seven.

Hair, Face, Head, Ear, Lip, Cheek, Hairstyle, Chin, Forehead, Facial hair,

11. Amanda Righetti (Hayley)
Nadat The OC klaar was, kreeg Amanda nog een grotere rol als belangrijke Grace in The Mentalist voor zes seizoenen van 2008 tot 2015. Ze is ook te zien in de film Role Models en de Friday the 13th remake. Ook had ze een rolletje in Captain America: The First Avenger.

Hair, Head, Nose, Lip, Cheek, Brown, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead,

10. Tate Donovan (Jimmy)
Je kent hem misschien nog steeds als Joshua uit Friends, maar Tate is doorgegaan en heeft een indrukwekkende carrière na het spelen van Jimmy. Hij speelde regelmatig in Damages, Deception, Hostages en 24: Live Another Day en ook had hij een noemenswaardige rol in de Oscarwinnende film Argo.

Face, Head, Nose, Ear, Mouth, Lip, Cheek, Dress shirt, Hairstyle, Skin,

9. Alan Dale (Caleb)
Makkelijk te vergeten, Alan was Jim in Neighbours. Sinds zijn rol als zakenman Caleb Nichol, speelde Alan zo ongeveer in elke tv-serie die er bestaat. Onder andere: 24, NCIS, ER, The West Wing, The X-Files, Entourage en Once Upon a Time. Ook had hij kleine rollen in films zoals Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull en The Girl with the Dragon Tattoo, maar ook in de London West End productie van Spamalot.

Ear, Lip, Cheek, Hairstyle, Skin, Collar, Chin, Forehead, Eyebrow, Dress shirt,

8. Willa Holland (Kaitlin)
Al snel na het spelen van de tweede versie van Marissa’s jongere zusje kreeg Willa een terugkerende rol in Gossip Girl en sinds 2012 speelde ze de belangrijke rol van Thea Queen in Arrow. Ook speelde ze in de films Straw Dogs en Legion.

Lip, Cheek, Brown, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead, Eyebrow, Eyelash, Facial expression,

7. Chris Carmack (Luke)
We zijn nog steeds verbaasd dat Luke niet terugkeerde na een aflevering in het tweede seizoen. Maar Chris heeft sindsdien behoorlijk was succes op televisie. Hij heeft een belangrijke rol als Will Lexington in Nashville sinds 2013 en hij was te zien in Desperate Housewives, Smallville en NCIS.

Hair, Nose, Ear, Lip, Cheek, Hairstyle, Chin, Forehead, Collar, Eyebrow,

6. Rachel Bilson (Summer)
Summer zou eigenlijk maar een paar afleveringen in de serie te zien zijn, maar ze werd al snel de ster van de show dankzij Rachel. Na de serie had ze filmrollen in Zach Braff's The Last Kiss en ontmoette ze haar man Hayden Christensen tijdens Jumper.

Nose, Lip, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead, Eyebrow, Photograph, Eyelash, Beauty,

5. Logan Marshall-Green (Trey)
Voor Logan bleef het relatief rustig na het spelen van Ryans grote broer Trey, maar later kreeg hij rollen in Traveler en Dark Blue. In 2012 had hij een noemenswaardige rol in de veelbelovende, maar tegenvallende Prometheus en volgend jaar zal hij een rol als bad guy spelen in Spider-Man: Homecoming.

Hair, Ear, Lip, Cheek, Hairstyle, Chin, Forehead, Collar, Eyebrow, Facial hair,

4. Ben McKenzie (Ryan)
Een paar jaar nadat Ben afscheid nam van Ryan kreeg hij een hoofdrol in de veelgeprezen politieserie Southland. Een jaar later werd hij gecast als Jim Gordon in de Batman prequel tv-serie Gotham, die in september met een derde seizoen begint.

Ear, Lip, Cheek, Facial hair, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead, Eyebrow, Collar,

3. Shailene Woodley (Kaitlin)
Je bent misschien vergeten dat een hele jonge Shailene de originele Kaitlin Cooper speelde in het eerste seizoen. Een paar jaar later speelde ze de hoofdrol in The Secret Life of the American Teenager en snel kreeg ze veelgeprezen filmrollen in The Descendants, The Spectacular Now en The Fault in Our Stars. Ook speelt ze een hoofdrol in de Divergent-filmreeks.

Clothing, Hair, Head, Nose, Mouth, Lip, Cheek, Hairstyle, Chin, Forehead,

2. Olivia Wilde (Alex)
Na de terugkerende rol van Alex, de vriendin van Seth en Marissa in seizoen 2, heeft Olivia veel succes op tv en filmgebied. Ze speelde Dr. Remy 'Thirteen' in House van 2007 tot 2012 en in HBO-serie Vinyl dit jaar. Ook speelde ze in de films Tron: Legacy, Cowboys & Aliens, Her en Rush.

Hair, Face, Head, Nose, Lip, Cheek, Eye, Brown, Hairstyle, Skin,

1. Chris Pratt (Che)
He? Je vergat bijna dat deze knapperd en Hollywoodheld in The OC speelde. Yes, hij speelde de irritante, rare hippie Che in seizoen vier. Een paar jaar nadat de serie eindigde, speelde hij Andy in Parks and Recreation, maar zelfs toen konden we ons niet voorstellen dat zijn carrière zo’n vaart zou lopen. Sindsdien heeft hij groot filmsucces gehad met Guardians of the Galaxy en Jurassic World en verscheen hij in Wanted, Moneyball, Zero Dark Thirty, Her, The Lego Movie. Ook zal hij te zien zijn in The Magnificent Seven. Niet slecht Che, niet slecht.

Ear, Nose, Facial hair, Cheek, Hairstyle, Eye, Chin, Forehead, Eyebrow, Collar,


Bron: ELLE.com

DIT zijn de beste stelletjes uit series die óók in het ECHT zijn gebeurd >