Niet dat ik zelf ga rennen ofzo, hállo. Ik bedoel: op de bank. Voor de tv. Kijken naar sport. Want niet alleen is zondag de EK finale, vanavond probeert 'onze' Dafne Schippers haar titel op de 100 meter te prolongeren in Amsterdam.

REN DAFNE, REN

Het Europees kampioenschap atletiek is afgelopen week van start gegaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam. En waar er gisteren al een geweldige winst op de 100 meter was voor de Nederlandse en immer vrolijke Churandy Martina (hoé lief is hij toch?!), probeert Dafne dat vanavond bij de vrouwen te flikken. Alvast een lekker opwarmertje voor Rio de Janeiro dus. Ik zit alvast klaar met borrelnootjes.

Vanavond, vanaf 18.00 uur, op NPO 2.

DE ULTIEME ROL VAN REESE

Voor wie vanavond zin heeft in een goede film, stem je tv dan af op NPO 3. Daar is Walk the Line te zien, de Oscar-winnende film over Johnny Cash en June Carter. Reese Witherspoons vertolking van June betekende haar grote doorbraak bij het serieuze acteerwerk, en ze scoorde hier haar eerste Oscar mee. Joaquin Phoenix speelt Johnny Cash en daarbij zwijmel je geheid weg (die stem! Dat haar!). Maar misschien wel het beste nieuws? Geen reclames tussendoor (want: op 3). Veel beter wordt het niet.

Vanavond, om 21.20 uur, op NPO 3.

ZATERDAG 9 JULI

EVEN EEN TRAANTJE WEGPINKEN

Zaterdagavond staat er nog een filmparel op het program: Nabraska. De inmiddels 80-jarige Bruce Dern speelt de dementerende Woody Grant, die denkt dat hij een loterij heeft gewonnen. Zijn zoon wil hem in die gelukkige waan laten en reist duizenden kilometers met zijn vader door Amerika om de zogenaamde geldprijs ergens op te halen. Tissues bij de hand, want ik heb meerdere keren heel wat tranen moeten wegvegen. De film werd voor maar liefst zes Oscars genomineerd en Bruce Dern won de prijs voor Beste Acteur tijdens het Cannes Film Festival. Gaat dat zien.

Zaterdag, om 22.55 uur, op NPO 2.

https://nocturnaladmissionsdotnet.files.wordpress.com/2014/05/dernnebraska.gif

OH PHARRELL

Meer zin om thuis een beetje te swingen? Kan ook. Morgenavond zendt NPO 3 namelijk het North Sea Jazz Festival uit, waar dit jaar onder andere Pharrell Williams, James Blake en The Roots optreden. Dat wordt ultiem genieten vanuit je huiskamer.

Zaterdag, om 22.20 uur, op NPO 3.

ZONDAG 10 JULI

HET EINDE VAN HET LEED VAN NEDERLAND

Jawel, zondag komt er alweer een eind aan het EK van 2016. En eigenlijk is dat maar goed ook, want dit was er vooral één voor Nederland om heel snel te vergeten. Ze probeerden het bij NPO 1 leuk op te pakken hoor, maar iedere keer gaf het toch een beetje een steek, dat Oranje helemaal niet (HELEMAAL NIET!) dat veld opstapte en dat er overal nog een 'gezellige' draai aan geprobeerd werd te geven. Zelfs frikandellengate van Rafael van der Vaart kon geen troost bieden (oké, wel een beetje dan, want dat was toch wel heerlijk). Afijn, Portugal neemt het zondagavond dus tegen gastland Frankrijk op, en dat wordt flink nagelbijten.

Nu nog even over Ronaldo. Afgelopen woensdag schreef ik dus dit stuk over de goede man en daar zijn HEEL VEEL reacties op gekomen. Zó leuk, dus bedankt daarvoor. Veel (VEEL!) waren het er totaal niet mee eens, en veel juist weer wel (hé medestanders!). Kortom: hij lokt nogal wat emoties uit, die Cris. Hoe dan ook, miljoenen mensen gaan 'm zondag weer in actie zien en ik heb zo'n voorgevoel dat-ie die beker gaat pakken. Met goed haar uiteraard. En, als we geluk hebben, ook een opgerold broekje. Ik kijk nu al uit naar het commentaar.

http://m0.sportsjoe.ie/wp-content/uploads/2015/10/30115058/ronaldo-GIF.gif