Ken je dat? Dat je het met iemand ergens over hebt, en plots duikt het daarna overal op? Ik had dat dus dit weekend. Mijn vriend liet een geinig filmpje op YouTube zien van mensen in Amerika die Pokémon Go aan het spelen waren. 'Dit gaat héél groot worden,' drukte hij me op het hart. Ik – vroeger fervent spaarder van Pokémon-kaartjes – was geïntrigeerd, maar legde het naast me neer. Want: net pas in Amerika, dus het zal vast nog eeuwen duren voordat het in Nederland komt (net zoals met Pretty Little Liars, dammit). Maar niets bleek minder waar.

Want wat wil het nou, je kunt via een Amerikaans account hier ook al Pokémon Go spelen. En dus stapte ik zaterdag nietsvermoedend de straat op om boodschappen te doen en zag om mee heen overal (serieus, OVERAL!) jongens die druk met hun telefoon naar iets aan het zoeken waren. Toen ik de een tegen de ander hoorde roepen 'welke Pokémon heb jij gevonden?!', viel het kwartje meteen: de madness is ook al in Nederland toegeslagen.

Electronic device, Technology, Gadget, Display device, Communication Device, Font, Azure, Computer accessory, Portable communications device, Electric blue,

 
En met madness overdrijf ik niet. In Amerika vinden er namelijk al allerlei (verkeers)ongelukken plaats veroorzaakt door mensen die helemaal opgaan in het spel en gewoon de auto pats-boem stopzetten zodra Pikachu ergens langs de weg verschijnt. Pokémon Go is namelijk een spel dat gebruik maakt van augmented reality, waardoor je de Pokémon-figuren in de (soort van) echte wereld ziet. Heel cool natuurlijk, maar ook gevaarlijk:

xView full post on X

 
RARE DINGEN DIE AL DOOR POKÉMON GO ZIJN GEBEURD
Zoals bij elk leuk ding, ligt er altijd weer dat verdomde nadeel op de loer. Zo zijn in Tilburg vrijdag al drie Pokémon Go-spelers beroofd van hun geld en telefoon toen ze midden in de nacht op zoek waren naar de digitale figuurtjes. Ook de politie in Amsterdam waarschuwt mensen al voor het spel:

 
Kortom: mensen gaan HEEL ver als het op het spel aankomt. Zo lag de vrouw van de Amerikaanse Jonathan Theriot te bevallen, maar kon hij Pokémon Go tóch niet opzij leggen:

View post on imgur.com

 
En deze gast kreeg door Pokémon Go een date. Hij laat via Reddit weten:

'I caught a few Pidgeys and one Eevee, nothing special. I was about to start walking back home then some girl asked, 'hey, are you playing Pokemon Go too?' En de rest is geschiedenis.

Minder gezellig: er is ook een lijk gevonden in de zoektocht naar Pokémons. De 19-jarige Shayla Wiggins uit Wyoming klom over een hek om een Pokémon te zoeken en zag in de rivier plots een lichaam langsdrijven. Yikes.

EN POKÉMON GO DREIGT NÓG VERSLAVENDER TE WORDEN
We kunnen wel stellen dat Pokémon Go nu al het populairste spel van het jaar is. Maar door een nieuwe upgrade wordt het wellicht nóg leuker en verslavender. John Hanke, de CEO en developer van Niantic (het bedrijf achter de game), vertelt aan Tech Insider dat je uiteindelijk Pokémons met elkaar kunt gaan ruilen via het spel, net zoals met de good ol' kaartjes en het Gameboy-spel uit 1995. Wow.

Wanneer de officiële Nederlandse release van Pokémon Go is, is nog niet bekend (de datum werd uitgesteld vanwege een 'overbelasting van de servers in Europa'), maar het is al duidelijk: de Pokémons gaan Nederland overnemen. En stiekem denk ik dat ik er ook keihard in meegezogen ga worden. Spreek jullie in 2017 wel weer?

 
Weet je nog die keer dat Rihanna zich kleedde als een Pokémon-karakter en internet WILD werd? >