Want dit nieuwe pareltje van regieheld Nicolas Winding Refn (Drive) mag je niet missen.

The Neon Demon gaat over Jesse (Elle Fanning), een beginnend model die verhuist naar Los Angeles, waar ze is aangenomen door een mode-icoon (Alessandro Nivola) als zijn muze. Zodra ze in de modellenindustrie van LA stapt, worden haar schoonheid en vitaliteit verslonden door een groep door beauty geobsedeerde vrouwen die koste wat het kost willen wat Jesse heeft. Eng? Zeker. Bizar? Ook. Maar o-zo mooi.

Want wanneer je naar een prent van Nicolas Winding Refn kijkt, waan je je meteen in die wereld. Dit keer verkent hij met zijn nieuwe film het horrorgenre en in de film schitteren ook Abbey Lee, Keanu Reeves en Christina Hendrick. Let vooral ook even op de slimme knipogen naar de echte modewereld (hállo creepy Terry Richardson!), toch grappig wie je allemaal kunt spotten.

The Neon Demon gaat de nog maar 18-jarige Elle Fanning definitief op de Hollywood-kaart zetten als serieuze actrice die de (bizarste) rol van haar leven speelt. In Cannes werd de film al met luid applaus ontvangen en woorden als 'hypnotiserend', 'prachtig' en 'perfectie' galmden door de zaal. Filmrecensenten noemen de film 'de stilistisch gezien mooiste prent van het jaar' en dat het 'as fucked up as it is beautiful' is. Als je dát niet naar de bioscoop lokt...

The Neon Demon draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder alvast de trailer én een exclusieve clip:

youtubeView full post on Youtube