Volgende week worden temperaturen van 28 graden voorspeld, en we weten hoe de Nederlandse zomer werkt: na een paar dagen van flinke zonneschijn, komt er vroeg of laat een hoos aan regen en onweer. Maar een slim mens denkt vooruit: met déze series en films hou jij straks, terwijl het buiten regent, je zomergevoel van de afgelopen dagen vast.

Flaked

Green, Property, House, Real estate, Roof, Home, Building, Fixture, Siding, Cottage,

Het verhaal van de Netflix-serie Flaked is simpel: alcoholist Chip reed lang geleden persoon dood, vertrok toen naar Venice om zichzelf opnieuw uit te vinden en zijn alcoholverslaving te verslaan en is in het proces een soort plaatselijke zelfhulpgoeroe geworden. Chip woont een soort van samen met goede sul en beste vriend Dennis, en dat wordt ingewikkeld als ze dezelfde love interest krijgen: London. Ik zal eerlijk zijn: op het puntje van je stoel zit je niet bij Flaked, en tóch is het mijn lievelingsserie van dit moment, omdat het júist zo heerlijk is dat alles gezellig voortkabbelt. Plus: de stem van Will Arnett (Chip) is zo ontzettend tranquilo dat alles wat hij zegt goed klinkt.

Vakantiefactoren: > Chip en Dennis wonen in twee houten huisjes die met trappetjes aan elkaar worden verbonden en behangen zijn met lichtgevende lampionnetjes. Ik hoef je niet uit te leggen wat dit met je vakantiegevoel doet. > Chip mag niet meer rijden, waardoor hij alles op de fiets doet. Vrolijk fietst hij elke dag door de straten van Venice, zijn koffie to go in z'n houten fietsbak. Hoe vakantie wil je het hebben?> Had ik al gezegd dat de serie zich afspeelt in Venice?

Moonrise KingdomHet plot van Moonrise Kingdom leest als één grote lange zomervakantie: in de jaren zestig lopen twee verliefde kinderen weg van huis en haard, waarna er een grote zoektocht naar de twee wordt gestart.

Vakantiefactoren: > Het padvindersaspect is precies zo avontuurlijk als een goede vakantie kan zijn. > De film werd op het eiland Rhode Island gefilmd, en water schreeuwt altijd vakantie.> De dansscène tussen de twee onhandige kinderen op het strand is fenomenaal. Vakantie onder je playknop:

youtubeView full post on Youtube

LOVE

LOVE is, net als Flaked, niet al te moeilijk, al gebeuren er gedurende de serie opmerkelijkere dingen in LOVE dan in Flaked. Verse singles Mickey en Guys ontmoetten elkaar toevallig bij het plaatselijke tankstation als Mickey haar portemonnee is vergeten en de pompbediende, ondanks het feit dat Mickey er al tijden komt, niet gelooft als ze zegt later te betalen. Gus, wachtend in de rij, schiet haar koffie voor en aan het eind van de dag belanden ze stoned met elkaar in Mickeys auto. Sorry, maar dit gegeven alleen al schreeuwt vakantie.

Vakantiefactoren: > Het speelt zich af in LA. Hallo, vakantie-scenery. > Mickey en Gus staan beiden aan een nieuw single hoofdstuk van hun bestaan en dat alleen al levert spontane feestjes, ongeplande avonturen en andere vakantie-achtige vibes op. > De auto van Mickey, waar ze gelukkig elke aflevering meerdere keren in zit. Kijk maar:

Motor vehicle, Vehicle, Vehicle door, Shoulder, Automotive design, Glass, Automotive exterior, Car seat, Eyelash, Windshield,

La Piscine

Brassiere, Photograph, Mammal, Summer, People in nature, Interaction, Beauty, Bikini, Muscle, Swimming pool,

Jane Birkin eind jaren zestig, wat wil je nog meer? Nouja, een Romy Schneider misschien, want die steelt in haar perfecte badpakken uiteindelijk toch de show - ja, ook van Birkin - in deze Franse film over een koppel (Romy Schneider en Alain Delon) dat vakantie viert aan de Côte D'Azur, maar de rust ziet verstoort als Schneiders ex en tienerdochter langskomen. Alain Delon lijkt knapper dan ooit, en je ziet hem 120 minuten lang zwembad in, zwembad uit springen danwel klimmen. Alles, kortom, aan dit broeierige drama riekt naar verleidingen, vakantieliefdes, zwembadwater, verboden dingen, late glazen wijn op het terras en vergeten dat er een morgen bestaat.

Saillant detail: Romy Schneider en Alain Delon waren in 1969, toen de film werd opgenomen, in het echte leven al zes jaar elkaars exen - dit was de eerste film waar ze weer samen in speelden.

Vakantiefactoren: > Dat zwembad! Er wordt in La Piscine heel wat af gezwommen en na twee uur kijken, voelt het bijna alsof je zelf in de zon hebt liggen opdrogen van je duik. > Als ik je vertel dat een gele tuinset leuk kan zijn, heb jij je bedenkingen en dat snap ik. Maar kijk La Piscine en de kans is groot dat je op 'gele sixties tuinset' gaat Marktplaatsen. > De drankjes. De openingsscène is al fantastisch - Delon die, liggend naast het zwembad, zonder een centimeter omhoog te komen een drankje in zijn mond giet -, en alle drankjes die daarna volgen zien er super vakantie-achtig uit door ijsklontjes, goede glazen en fijne kleuren. > Door Jane Birkin ga je vakantie-achtige ruitjes in bloezen en in jurkjes opnieuw waarderen. > Door Romy Schneider ga je het betreuren dat een badpak niet gewoon naar, zeg, je werk aangetrokken kan worden, want ze schittert in ieder badpak dat ze aantrekt.