Je komt net terug van vakantie en hebt twee weken lang niets van het nieuws gevolgd. Totaal offline, veel te druk met mooie uitzichten sparen en lunchen met wijn. Kan gebeuren, niets aan de hand, maar wanneer je weer terug bent op Nederlandse bodem kan je geen ENKEL gesprek meer volgen. Althans, dat is bij mij nu het geval.

Toen ik een kleine twee weken geleden naar Italië vloog had nog niemand ooit van Pokémon Go gehoord, bijvoorbeeld, maar tijdens mijn eerste vakantiedag was dat spel opeens in de appstore en ging, en gaat, het nergens anders meer over. En er is meer nieuwswaardigs dat ik glad gemist heb. Nu kan je natuurlijk als een gek gaan bijlezen maar hé, niemand heeft zin om na een zonovergoten vakantie uren achter een computer geplakt te zitten om oud nieuws te lezen.

Dus dat heb ik voor je gedaan. Hierbij een handige gids met tips & tricks hoe je gewoon hartstikkefaket dat je overal van op de hoogte bent, aan de hand van het hotste nieuws du jour.

Pokémon Go

Wat is er aan de hand: Er is een app waarmee je Pokémons kunt vangen, die middels augmented reality door de stad zweven. Vervolgens kun je ze trainen om er mee te vechten. God wat klinkt dit stupide.

Wat kun je zeggen: Niet veel. Mensen die dit spelen zijn doorgaans niet meer in staat om gesprekken te voeren want ze zitten 24/7 aan hun scherm geplakt. Een simpel 'nee ik speel het niet' volstaat dan ook meestal. Wanneer ze je dan gaan overtuigen en uitleggen waarom het zo leuk is, gooi je terug dat je jezelf in bescherming neemt, omdat je zo verslavingsgevoelig bent en anders niets anders meer doet dan dat verdomde spel. Net als je gesprekpartner. Maar dat moet je er misschien maar niet bij zeggen.

Kijk ook even Malu's Straatpraat en laat je verbazen.

youtubeView full post on Youtube

Taylor Swift & Kim & Kanye

Wat is er aan de hand: Geen idee eigenlijk, want ik kan het niet opbrengen me hier in te verdiepen. Maar in het kort: Taylor schijnt een bitch te zijn en Kim heeft een video op Snapchat gezet waaruit blijkt dat Taylor een bitch is. Iets met een nummer van Kanye. Oh en Katy Perry ging zich er ook mee bemoeien geloof ik. En dan is er ook nog een relatie met Tom Hiddleston, die schijnt nep te zijn. Hoe dan ook, Taylor is het middelpunt van aandacht.

Wat kun je zeggen: Roep iets als 'ik heb die Taylor nooit echt leuk gevonden' en dan zal je wel bijval krijgen. En als je wel meer wil weten lees dan dit of dit stuk even.

Zara copycat

Wat is er aan de hand: Dat Zara zich graag mag laten 'inspireren' door andere ontwerpers is niets nieuws. Maar nu hebben ze illustraties gejat van een kleine zelfstandige illustrator en dát ging opeens, geheel terecht, hartstikke viral. Want je laten inspireren door grote modehuizen is één, de kunst afkijken bij een eenpitter is wat anders.

Wat kun je zeggen: Je kiest sowieso de kant van de illustrator, want dat doet iedereen. Trek het gesprek breder door te beginnen over hoe eigenlijk iedereen in modeland jat van anderen, en je gesprekpartner gaat geheid mee waardoor je alle Zara-gate-details ongemerkt niet hoeft te weten.

WUIF HET WEG MET GAPEN EN ZEG DAT JE WEL WAT BETERS HEBT TE DOEN.

Calvin Harris

Wat is er aan de hand: Een hoop. Het is uit met Taylor, hij heeft meerdere fitties met haar over wie een nummer zou hebben geschreven, en er is een nieuwe vriendin. Geloof ik. Maar ook hier, ik kan me er niet toe zetten me er echt in te verdiepen, want gaap en ik heb wel wat beters te doen.

Wat kun je zeggen: Wuif het weg met gapen en zeg dat je wel wat beters hebt te doen. Dan kom jij over als iemand die zich niet bezighoudt met al die futiliteiten als celebnieuws. Wat voor beters je te doen hebt? 'Nou, het heftige nieuws in München bijvoorbeeld. Of Ansbach. Of de coupe in Turkije. Fascinerend hoe Erdogan zijn eigen pr-verhaal aan het opzetten is, vind je niet?'

De 100-lagen-trend

Wat is er aan de hand: Het internet is er altijd wanneer je zin hebt in een idiote nieuwe trend, zo ook nu. Ergens in de wereld van de beauty-YouTubers heeft iemand het lumineuze idee opgedaan om 100 lagen van iets op te smeren, zetten of plakken. 100 lagen mascara, bijvoorbeeld. Of 100 lagen foundation, 100 nepwimpers, 100 lagen lippenstift, en god mag weten wat nog meer onzin x 100.

Wat kun je zeggen: Zeggen? Nee man, kijk die video's! Het is hilarisch om te zien wat mensen doen voor views. YouTube-sensatie Jenna Marbles heeft de trend onlangs uitgespeeld trouwens, door 100 lagen van alles TEGELIJK te doen. Kijk hier het wonderlijke resultaat:

Liesbeth komt nooit meer de deur uit!