Oké oké, de Oscars zijn natuurlijk ook fijn, maar mede-filmfanaten weten: deze afgelopen dagen waren ultiem smullen. Want zeg je Comic-Con, dan zeg je HEEL VEEL NIEUWE TRAILERS. En dit jaar vestigden ze een record, daar in San Diego.

HARRY POTTER MADNESS

Te beginnen bij één van de grootste titels van dit jaar: Fantastic Beasts and Where to Find Them. Ofwel: een Harry Potter-prequel. De cast (Eddie Redmayne! Ezra Miller! Colin Farrell!) van de film die in november uitkomt toog naar het grootse filmfestijn om daar alvast wat spannende dingen uit de doeken te doen over de prent.

Maar misschien wel het leukste? Eddie Redmayne, de lieverd, deelde heuse toverstokken(!) uit aan iedereen in de zaal. Serieus. Wáár was ik?!

xView full post on X

En met een toverspreuk (kom op, laten we even meespelen) startten ze met hun toverstokken de nieuwe Fantastic Beasts and Where to Find Them-trailer:

En die kun je hieronder helemaal zien (spoiler: hij is FAN-TAS-TISCH):

BIJ DEZE SQUAD WIL JE HOREN

Verder naar Suicide Squad. Dé langverwachte DC Comics -film over bad guys die een nóg slechter kwaad moeten verslaan. De met sterren overladen cast, Margot Robbie, Will Smith, Jared Leto, nam plaats in een panel om over de film te vertellen - Jared Leto ging compleet method voor zijn rol als de knettergekke Joker en stuurde liefje Harley Quinn (aka Margot Robbie) een rat(!) in een doos - én showden het publiek uiteraard een nieuwe trailer.

Extra fijn: op Suicide Squad hoef je nog maar héél eventjes te wachten, want hij draait vanaf 4 augustus in de Nederlandse bioscopen. Smullen!

WONDER WOMAN, JUSTICE LEAGUE EN MÉÉR

Borduren we meteen even voort op de comicbook-reeksen van DC Comics want er komt een heuse Wonder Woman-film aan (eindelijk!) én Justice League, waarin we Batman (ja, helaas nog steeds gespeeld door Ben Affleck), Aquaman (vertolkt door de geweldige Jason Momoa) en Wonder Woman (Gal Gadot) samen in actie zien komen.

Het lijkt er op dat Marvel en DC Comics eindelijk de vrouwen gevonden hebben, want naast deWonder Woman-film, is ook bij Comic-Con bekendgemaakt dat Oscar-winnares Brie Larson de allereerste, vrouwelijke superheld van Marvel gaat spelen.

Brie kruipt in de rol van Carol Danvers (aka Captain Marvel); een pilote van de US Air Force die superkrachten bezit nadat haar DNA bij een ongeval gemengd werd met dat van een alien.

Daarnaast was de 26-jarige actrice bij Comic-Con om haar nieuwe film, Kong: Skull Island, aan te prijzen. Dit is een nieuwe filmversie van King Kong, waarin ook Tom Hiddleston en Samuel L. Jackson spelen. Moet wel zeggen dat de eerste trailer nogal tegenvalt. En kom op, we hadden ook niet echt nóg een King Kong-film nodig... Kijk en oordeel vooral even zelf:

THE BLAIR WITCH PROJECT IS TERUG!

Ook groot nieuws tijdens Comic-Con: Blair Witch is back! En enger dan ooit. Hoe ze dit zo lang geheim hebben kunnen houden, terwijl de film al is opgenomen? Welnu, het project werd eerst onder de naam The Woods uitgegeven. Pas afgelopen weekend was daar de grote verrassing en onthulden de makers dat de echte titel Blair Witch is, een vervolg op de enorm populaire horrorfilms The Blair Witch Project en Book of Shadows: Blair Witch 2.

Als je net als ik in de nineties bent opgegroeid weet je: dit was dé horrorfilm van toen. Doodeng.

Net als bij de voorgangers zitten er in de hoofdrollen geen enorm grote namen (Valorie Curry, Callie Hernandez, James Allen McCune, Brandon Scott, Wes Robinson en Corbin Reid) en gaat het om een groepje tieners dat naar een eng bos gaat, dit keer om de mysterieuze verdwijning van iemands zus te onderzoeken. Uiteraard gebeuren er allemaal vreselijke dingen zodra de nacht valt.

16 september komt Blair Witch uit in Nederland, dus bereid je maar alvast voor op heel wat slapeloze nachten...

CHARLIE HUNNAM ALS KING ARTHUR

Ook uit de doeken gedaan tijdens Comic-Con: King Arthur: Legend of the Sword. We zien hoe Charlie Hunnam (ja, hij van Sons of Anarchy. En ja, hij die de rol van Christian Grey op het laatste moment afwees) in de rol van King Arthur kruipt en vooral rondloopt zonder shirt. Waar we uiteraard totaal geen probleem mee hebben:

RIHANNA PAKT EEN ICONISCHE ROL

Naast al die trailers deed ook Rihanna groot nieuws uit de doeken: ze gaat in Bates Motel spelen! En krijgt daarin niet zomaar een rol, neen. RiRi wordt Marion!

Voor degenen die het zijn vergeten/niet zo freakin' oud zijn als ik, dit gaat om Marion Crane, de vrouw die in Alfred Hitchcocks klassieker Psycho werd doodgestoken in de douche (de tv-serieBates Motel is een prequel van de film). De rol werd toen gespeeld door Janet Leigh, en Rihanna (aka 'your bad b*tch') is de perfecte opvolger als je het mij vraagt. Yes, girl, YES!