'Fuck all this dick swinging contest. We all gon be dead in 100 Years. Let the kids have the music.'

Kanye West is uit op vredesonderhandelingen tussen de twee grote streamingdiensten Apple en Jay Z's Tidal.

'Deze Tidal Apple beef verpest de muziekindustrie,' tweette Ye in de nacht van zaterdag op zondag. Hij doelt daarmee op de battle tussen de twee grote muziekstreamingsdiensten wat betreft afspraken met grote artiesten over exclusiviteit. Het nieuwe album van Kanye, The Life of Pablo, verscheen bijvoorbeeld tijdelijk exclusief op Tidal voordat het ook op andere diensten te beluisteren was. Evenals Beyoncés meesterlijke visual album Lemonade.

Kanye werd bij de introductie van Tidal nog gepresenteerd als één van de eigenaren van de muziekstreamingdienst die door zijn maatje Jay Z werd opgericht. Maar Kanye is het 'wedstrijdje wie de langste heeft' tussen Apple en Tidal nu beu.

De oplossing volgens Kanye? Dat Apple Tidal overneemt. Iets wat, volgens de laatste geruchten, ook mogelijk al in de pijplijn zat. Om zijn woorden kracht bij te zetten gaat-ie zelfs tot onder de gordel, met de uitspraak: 'Apple give Jay his check for Tidal now and stop trying to act like you Steve', verwijzend naar de overleden Apple-oprichter Steve Jobs. Ouch.

Tegelijkertijd wordt Apple door Spotify weer beschuldigd van machtsmisbruik in de App Store, iets wat Apple ontkent.

Kortom: reuring in muziekland. En waar reuring is, is nou eenmaal Kanye.

Arm, Finger, People, Forehead, Hand, Wrist, Jewellery, Thumb, Facial hair, Temple, pinterest

Lees zijn volledige Twitter-rant hier even terug. Als je durft.

xView full post on X