Leonardo DiCaprio is vandaag de dag (eindelijk) een acteur met een Oscar op zak, met een scala aan rollen voor het uitkiezen. Maar ooit was er een tijd dat ook Leo nog onderaan z'n carrièreladder stond, en moest vechten voor een rolletje.

Toen regisseur Baz Luhrmann aan het casten was voor zijn Romeo + Juliet, was Leo net naam voor zichzelf aan het maken: hij was voor zijn rol in What's Eating Gilbert Grape? al genomineerd voor een Oscar. Toch had Luhrmann nog niet van de acteur gehoord.

'When I saw Leonardo I thought, God, that's how he should look. But can he act? Then I found out he was the pre-eminent young actor,' laat-ie aan iHeart Radio weten.

Hoe Leo dat bewees? Door zijn stinkende best te doen en al zijn vrienden in te schakelen. Hij regelde de hulp van oa Tobey Maguire, Lukas Haas en Kevin Connolly en filmde zélf een korte versie van Romeo + Juliet. Daar bleef het niet bij: hij vloog persoonlijk naar Australië om de video bij Luhrmann thuis te brengen.

'He came down to Australia and he brought all these friends and we made a whole video of the show with other actors. I won't say who, it will never be seen; I realised that I couldn't make it without him.'

Wow. Petje af.