Nu zijn neefje Brendan Dassey ieder moment kan vrijkomen uit de gevangenis in Wisconsin, lijkt het er ook op dat Steven Avery weer op vrije voeten gaat staan. Fans van Making a Murderer weten dat de zaak van de moord op Teresa Halbach aan alle kanten rammelt en Avery's nieuwe advocaat schijnt nieuw bewijs te hebben gevonden dat haar cliënt gaat vrijpleiten.

Eind deze maand willen Steven Avery en advocaat Kathleen Zellner de zaak weer voor de rechter brengen. Het plan? Ze willen het DNA-materiaal van Steven Avery dat werd gevonden in Teresa Halbachs auto opnieuw laten testen, net als het DNA dat werd gevonden op een kogel in Stevens garage en de sleutels van Halbachs auto die in Stevens slaapkamer lagen. In Netflix' Making a Murderer kun je zien dat daar flink mee gerommeld is.

Kathleen Zellner laat weten:

'There is evidence that already exists in the case that points to a different location and a different suspect. We've got a combination of forensic evidence and a tip from somebody that we've interviewed multiple times that we think is credible.'

Kathleen Zellner gelooft dat ze binnenkort gaan aantonen dat het bewijs zo is neergelegd om Steven Avery voor de moord te laten opdraaien. Zellner wil niet loslaten wie met het bewijs heeft gemorreld, maar laat weten dat de DNA-test zal uitwijzen wie de echte moordenaar van Teresa Halbach is en dat er al een nieuwe verdachte is.

Nog wel even geduld, want Zellner zegt dat ze binnen 60 dagen de uitslag zal hebben:

Dat zou dus kunnen betekenen dat Steven Avery in 2017 op vrije voeten kan staan. Netflix volgt de zaak momenteel weer op de voet voor een tweede seizoen. Hopelijk met een goede afloop.