Als er één ding is dat de iPhone 7 nu al goed kan, dan is het heel veel online headlines maken over een centimetertje breder of smaller hier, een geheugencapaciteit extra daar, een camera die zich verdubbeld (of niet),een missende homeknop of een plug-in voor je headphones die wel of niet verdwijnt.

Kortom, er is eigenlijk al genoeg gezegd en geschreven over de nieuwe telefoon. Máár: dit gerucht willen we je echt niet onthouden, want het is goed, héél goed.

De iPhone 7 zou namelijk weleens waterproof (!) kunnen zijn.

giphyView full post on Giphy

Volgens Patently Apple zou Apple een patent hebben gekregen op een techniek waarmee je met je iPhone onder water foto's kunt maken. En dat zou best eens heel goed kunnen verklaren waarom én de plug-in voor de headphones én de homebutton aan het verdwijnen zijn weer twee gaten en naden minder waar water in zou kunnen glippen.

Plus: het zou een hele slimme move zijn van Apple om iedereen bij de komende iPhone-launch weer even excited als altijd te krijgen. Want een waterproof telefoon: hoe goed is dat? Niet alleen voor de foto's onder water, maar ook voor het feit dat we dan in de regen muziek kunnen luisteren zonder ons zorgen te hoeven maken of de telefoon kapot gaat. Ook heel goed: een iPhone die 's nachts per ongeluk tijdens een dronken wc-bezoek in de plee valt, hoeft ook niet meer een drama te zijn.

Vooralsnog is het een gerucht, maar we houden je op de hoogte.