Vette kans dat jij, net als ik, één van de miljoenen volgers bent van Alexis Ren en Jay Alvarrez. Jay, goed voor 4,4 miljoen volgers en Alexis, goed voor 6,2 miljoen, hebben er geen enkele moeite mee om de hele wereld hun belachelijk goed gevormde lijven te tonen – en dan bij voorkeur wanneer ze innig met elkaar verstrengeld zijn. Ze zijn jong, blond, bloedmooi, knetterverliefd, en samen reizen ze de hele wereld over om video's te maken en, nou ja, geen idee, maar ze doen vooral allemaal droomachtige dingen. De hashtag #couplegoals is zo ongeveer voor hen bedacht, ook als je ze niet volgt heb je sowieso hun gezichten wel eens gezien. In een interview met Cosmopolitan eerder dit jaar vertellen ze dat hun succes tot ongekende hoogte katapulteerde doordát ze een koppel zijn, dus het publiekelijke verkeren heeft ze bepaald geen windeieren gelegd. Ze zijn sámen één merk geworden, eigenlijk.

Wat mij dus extréém stoort is als we na maanden of jaren van verliefde hoteldebotel, nooit iets te horen krijgen wanneer de liefde voorbij is.

En er zijn meer stellen die extreem openlijk met elkaar zijn. Jas Tookes en Tobias Sorensen, Chiara Ferragni en Andrew Arthur, bijvoorbeeld. Wat mij dus extréém stoort is als we na maanden of jaren van verliefde hoteldebotel, nooit iets te horen krijgen wanneer de liefde voorbij is. Chiara en Andrew, het was kleffe ussie dit en zoenfoto zo, totdat zij opeens nooit meer iets met hem postte en andersom. Comments onder de foto's begonnen driftig te speculeren, maar een bevestiging bleef uit. Totdat, een maand of 3 na de laatste foto van het stel, Chiara op Snapchat een foto van een romantisch restaurant plaatste met de tekst 'If only I had a boyfriend'.

Goed, oke, dat is dus uit. En Jas en Tobias dan, die konden ook niet ophouden met de #goals, maarrrrrr nu blijft het stil. Geen foto's meer, niets, alles duidt op een breuk. Maar waarom zéggen ze dat dan niet even?

instagramView full post on Instagram

Dan king en queen Jay en Alexis. Niet om je te laten schrikken, maar het ziet ernaar uit dat die #omgsoperfect relatie hartstikke finito is. Bij Jay is de laatste foto van hen samen van 11 mei, bij haar van 7 november 2015. Huh? Maar toen waren ze toch nog gewoon bij elkaar? Klopt, maar niet alleen worden er geen nieuwe foto's meer geplaatst, ze zijn ook allebei foto's waar ze samen op staan aan het wissen. For real. EN, zij heeft hem ontvolgd op Instagram (hij haar niet trouwens). I mean, dat is serieuze shit. Dat is shit die uit is.

MAAR HOEZO KOMT DAAR GEEN STATEMENT VAN.

Als jij je succes en roem volledig te danken hebt aan fans die net zo verliefd zijn op jouw relatie als jij, dan vind ik dat je dan ook de ballen moet hebben om ze te vertellen wanneer die relatie over is.

Volgers (waaronder ik, no shame) worden helemaal krankjorum gek van de speculaties, niemand heeft antwoorden en er is niets duidelijk. Ik heb me vast nergens mee te bemoeien, maar als jij je succes en roem volledig te danken hebt aan fans die net zo verliefd zijn op jouw relatie als jij, dan vind ik dat je dan ook de ballen moet hebben om ze te vertellen wanneer die relatie over is. En tuurlijk, breakups zijn vreselijk, doen pijn en komt een hoop verdriet bij kijken. Maar wanneer je de goede tijden zo schaamteloos deelt, moet je je niet afsluiten voor de slechte tijden.

Diezelfde Chiara Ferragni trouwens had een paar jaar geleden, toen zij en toenmalige liefde Ricardo uit elkaar gingen, wel een keurig antwoord klaar. Ook daar hadden fans door een gebrek aan duofoto's allang in de smiezen dat het foute boel was, en na weken van 'omg what happend?!'-comments plaatsten ze allebei een foto op Instagram met dezelfde tekst, waarin ze vertelden dat het inderdaad uit is. Shock en horror. Maar dan weet je tenminste wel waar je aan toe bent.

Dus, Alexis? Jay? Jas? Tobias? Lezen jullie mee? We, wij, jullie fans, hebben jullie tot in de hemel geliket en gecomment geweetikveeld, nu is het tijd om wat terug te doen en ons uit ons lijden te verlossen en te vertellen what is up.

Mijn, onze, dank is groot.