Laten we wel wezen, of je ze nu geweldig vindt of vreselijk, een wereld zonder Kim K is nu niet meer voor te stellen. Van headlines tot social media-dominantie; die familie gaat voorlopig nog nergens heen. Maar dat was elf jaar geleden wel even anders.

PARIS WAS BEROEMDER DAN KIM

Want in 2006 stond Kim Kardashian vooral nog bekend als het party-aanhangsel van Paris Hilton. Dit was bijvoorbeeld bij de - hou je vast - T-Mobile Sidekick 3-lancering. DE SIDEKICK 3. Jeweetwel, die telefoon die je kon uitschuiven:

Paris Hilton & Kim Kardashian in 2006pinterest
Getty Images
Paris Hilton & Kim Kardashian in 2006

Toevallig was het ook précies tien jaar geleden dat Paris Hilton Kim Kardashian voorstelde aan de wereld. Om precies te zijn op 12 april 2006, toen Paris Kim meenam naar de 3rd Annual Lakers Casino Night in Santa Monica en deze foto werd gemaakt. Grappig detail: Getty Images omschreef het kiekje als 'Paris Hilton and a friend'. Ha!

Paris Hilton & Kim Kardashian in 2006pinterest
Getty Images
Paris Hilton & Kim Kardashian in 2006

Kim Kardashian vertelde in 2015 over die tijd met Paris Hilton aan Rolling Stone:

'We'd go anywhere and everywhere just to be seen. We knew exactly where to go, where to be seen, how to have something written about you. All you had to do is go to this restaurant, or this party, talk about whatever you want to talk about, and it would be in the paper the next day.'

De twee zijn nu geen vriendinnen meer, maar we kunnen Paris Hilton deels 'bedanken' voor het fenomeen 'de Kardashians', zoveel is duidelijk.

Kim kreeg namelijk in 2007 haar eigen realityshow, Keeping Up With The Kardashians, nadat ze op de radar van tv-maker Ryan Seacrest was verschenen. Saillant: in datzelfde jaar werd Paris Hiltons The Simple Life van de buis gehaald wegens tegenvallende kijkcijfers.

Needless to say dat Paris niet echt blij was toen Kim haar dumpte nu ze zelf haar weg naar de top had gevonden. De twee hebben inmiddels wel de strijdbijl begraven, maar zijn niet echt vriendinnen meer.

instagramView full post on Instagram

KEEPING UP WITH THE KARDASHIANS

2007 dus. Het jaar dat Keeping Up With The Kardashians een feit was. In de eerste instantie wilde Kim - shock en horror - helemaal niet op tv, maar omdat ze met zussen Khloé en Kourtney haar eigen kledingwinkel Dash begon, besloten ze dat het goed zou zijn als promotie voor de winkel. De Kardashians omschreven hun winkel als een 'one stop contemporary women's boutique set to inspire the mindset of the confident, captivating, and charismatic women of today with an immaculate eye for fashion and style', en al snel stroomde het geld binnen.

Zo zagen ze er toen uit trouwens (Kylie! Kendall!):

Anno 2016 hebben de Kardashians Dash-winkels geopend in verschillende plaatsen in Amerika en wist Kim zelfs Kanye West zo ver te krijgen om zijn gewilde merch er voor een korte tijd exclusief te verkopen:

THE LIFE OF KIMYE

Over Kanye West gesproken... voor hem is 2006 ook een life-changing jaar. In dat jaar zag-ie immers een foto van Kim Kardashian en Paris Hilton die in Australië in minuscule outfits ronddartelden, en hij was op slag verliefd.

In 2007 liep hij Kim tegen het lijf tijdens een Intermix-feest in Beverly Hills, maar hij was toen samen met ontwerpster Alexis Phifer en Kim had net een relatie met Reggie Bush. Wel werd toen deze ongemakkelijke foto gemaakt van Kanye met zijn toenmalige verloofde én Kim Kardashian...

Alexis Phifer, Kanye West & Kim Kardashian in 2007pinterest
Getty Images
Alexis Phifer, Kanye West & Kim Kardashian in 2007

En dan was er nog deze foto, van Kanye, Kim én Reggie Bush tijdens fashion week in 2009...

Lupe Fiasco, Kanye West, Milla Jovovich, Kim Kardashian & Reggie Bush in 2009pinterest
Getty Images
Lupe Fiasco, Kanye West, Milla Jovovich, Kim Kardashian & Reggie Bush in 2009

De twee draaiden jaren later nog steeds om elkaar heen - Amber Rose beweert dat ze constant een affaire met elkaar hadden tijdens hun relaties -, maar toen Kim een punt achter haar huwelijk met Kris Humphries zette na 72 dagen huwelijk, was Kimye in 2012 geboren:

Eén van Kimye's eerste verschijningen samen als koppel:

Kanye West & Kim Kardashian in april 2012pinterest
Getty Images
Kanye West & Kim Kardashian in april 2012

Fast forward naar 2017 en we weten allemaal hoe het nu met Kim Kardashian West gaat.

2006. Het bleek een succesvol startjaar.