Het is niet iets waar ik per se trots op ben, maar ik ben dus ook zo'n type dat 98% van de dag haar iPhone binnen handbereik heeft. Hij ligt naast me in bed, naast me op bureau, op tafel als ik op een terras zit, kortom, hij is er altijd. ALTIJD. Nu ben ik nog net niet zo'n eikel die dan ook uitgebreid gaat zitten appen terwijl mijn gesprekspartner tegenover me zit, maar ik ken er genoeg die dat wel doen. Heb altijd zin om heel theatraal te roepen HALLO IK ZIT HIER HOOR, maar meestal weet ik wel m'n cool te houden. Niets lulligers dan met iemand aan tafel te zitten die alles op z'n telefoon interessanter vindt dan jou.

Nu kun je daar wat van zeggen, maar dan ben je al snel zo'n zeur. Bovendien kun je er vanuit gaan dat je dan iets te horen krijgt in de trant van 'nog even één mailtje hoor!' of 'ja wacht sorry hier móet ik echt even op reageren'. Dus wat zeg je dan? 'Nee sorry ik eis nu volledige aandacht van je.' Ligt misschien aan mij, maar ik durf dat dus niet. Hoe dan ook, via via kwam ik op een Kickstarterproject dat voor dit probleem een grandioze oplossing heeft bedacht.

Toen ik nog in de bieb zat te ploeteren voor tentamens, was mijn telefoon de ALLERgrootste bron van afleiding.

Het heet DistractaGone, snap je 'm, snap je 'm. In het kort: het is een doosje waar maximaal 4 telefoons in kunnen, vervolgens stel je een tijdsduur in, doe je de doos dicht, en gaat 'ie niet meer open totdat de tijd is verstreken. Ideaal! 'Pff wat een belachelijk idee' werd er hier op de redactie door iemand gezegd. 'Je kunt toch wel gewoon even de beleefdheid opbrengen om niet op je telefoon te zitten als je met een ander bent?' En ja, dat zou je hopen, maar de praktijk blijkt toch echt anders te zijn.

Maarrrr je kunt zo'n ding natuurlijk voor meerdere doeleindes gebruiken. Toen ik nog in de bieb zat te ploeteren voor tentamens, was mijn telefoon de ALLERgrootste bron van afleiding. Moest ik een artikel lezen dat een functionele analyse presenteert van het systeem van subjects pronomina en van hun gebruik in dubbele pronominale constructies in het Antwerps dialect (I kid you not), maar zat ik toch echt liever de vakantiefoto's van wildvreemden te bekijken.

Dus, voor iedereen die nu nog studeert, zo'n doos is je redding. Hup telefoon erin, en pas weer openen aan het eind van je studiedag. De tienen gaan je om de oren vliegen. Nu nog even hopen dat de Kickstarter genoeg oplevert zodat het ding ook daadwerkelijk in productie genomen gaat worden. En mocht dat niet zo zijn, ja tja, dan zijn we reddeloos verloren. Of moeten we op eigen wil en daadkracht het fatsoen opbrengen om gewoon met je gesprekspartner te praten. Dat kan natuurlijk ook.

giphyView full post on Giphy