Ik geef schoorvoetend toe dat ik, na een paar glazen wijn, met mijn vrienden toch wel zo'n 45 minuten heb gescrolld door Instagram en heb gegniffeld om de velen memes van Jennifer Aniston, die de laatste lach heeft in de Brangelina-scheiding.

Het nieuws dat Angelina Jolie en Brad Pitt gingen scheiden was wereldwijd groot nieuws en ook hier bij Hearst waren we druk bezig met artikelen tikken over de laatste updates over de scheiding en checkten we druk of we de namen van al hun kinderen wel goed hadden geschreven.

Gossip over celebrities is altijd een bron van koortsachtige vreugde, hoe ontmoedigend dat ook lijkt. En voordat iemand weer gaat zeuren over de mate waarin de media verhalen over beroemdheden brengt: als de vraag er niet was, zouden we het ook niet leveren. Dus, hoewel het soms knelt dat een verhaal over Taylor Swifts break-up het altijd beter doet dan een uitgeplozen stuk over feminisme, dat is de aard van het internet.

Wat we wel kunnen doen is proberen om onze coverage zo eigen - en grappig, als het onderwerp 't toestaat - mogelijk te maken. En soms even een andere kant te belichten die aandacht nodig heeft.

Daarom schrijf ik hier vandaag over de manier waarop de media en het publiek Jennifer Aniston betrekt bij de Brangelina-scheiding. Ik scrollde namelijk door mijn Twitter-feed en kwam dit tegen:

xView full post on X

Ik voelde me meteen schuldig over hoe grappig ik al die Jennifer Aniston-memes vind.

Hoewel het misschien natuurlijk wel een dankbaar gevoel van vergelding zal geven dat de geschiedenis zich (naar verluidt) lijkt te herhalen, moeten we niet vergeten dat temidden van al het drama een vrouw lijdt, en dat mag nooit worden gevierd.

Ear, Hairstyle, Forehead, Eyebrow, Outerwear, Coat, Collar, Formal wear, Amber, Suit, pinterest

Die smug Jen An-memes mogen dan wel grappig zijn, maar ze spelen in op een zorgwekkend feit: blijkbaar portretteren we vrouwen in deze situaties nog steeds op deze manier. Namelijk: vrouwen worden tegen elkaar opgezet, alsof ze eindeloze catfights hebben voor dominatie en aandacht. Er is totaal geen nuance van een bepaalde situatie. Het schetst vrouwen ook af als angstaanjagend inhumaan - het idee, zoals Amanda ons er al op wees, dat de pijn van de ene vrouw, vreugde is voor de andere vrouw. Dat is verontrustend.

In deze situatie houden we bovendien ook het idee in leven dat Jennifer Aniston nog steeds vooral beroemd is door het falen van haar vorige huwelijk. En dan hebben we het hier over een actrice met talloze Emmy's, SAG Awards, GLAAD en Golden Globes op haar schouw. Toch verdoen we onze tijd met het bespreken van zaken als 'waarom ze nog steeds geen kinderen heeft' en 'of ze nog bezig is met ex Brad Pitt', waarmee we haar fantastische carrière en huwelijk met Justin Theroux compleet ondermijnen.

Clothing, Hair, Head, Nose, Smile, Coat, Hairstyle, Eye, Collar, Dress shirt, pinterest

Hoeveel LOLs er ook komen van Instagram-memes en hoeveel troost het ook kan bieden in treurige situaties, we moeten als vrouwen niet constant #girlsquad en #feminisme roepen, en vervolgens twee vrouwen zo naar tegenover elkaar zetten. Jennifer Aniston heeft niets met Brangelina te maken. Punt.

Van: ELLE US