Gisteravond werd de langverwachte documentaire van Leonardo DiCaprio, Before the Flood, eindelijk uitgezonden op National Geographic. Een bijzonder filmwerk, waar de acteur jaren aan werkte. Waarvoor hij naar allerlei gebieden van de wereld toog om op een begrijpelijke manier in kaart te brengen wat de dramatische gevolgen van klimaatverandering nu al zijn en voor de toekomst kunnen betekenen. En waarvoor hij de top van de wereld (President Obama, de Paus) face to face vragen stelde die wij allemaal hebben.

Leonardo DiCaprio vatte in de trailer van de rolprent de urgentie van het onderwerp al samen: 'We've known about this for centuries, for over half a decade. Try to have a conversation with anyone about climate change, people just tune out. And the problem seems to be getting worse and worse and worse...'

Maar! Eén van de belangrijkste boodschappen van de documentaire is dat het nog niet te laat is. Als we niet langer uit-tunen, met zijn allen gaan samenwerken én beginnen bij onszelf. De documentaire biedt daarom handvatten over hoe je je eigen leven zo kunt inrichten dat je climate change een halt toe roept.

Before the Flood is kortom een docu die iedereen gezien moet hebben. En daarom delen we hier graag de volledige film met je, die na de uitzending online werd geplaatst.

Meer lezen over Before the Flood doe je hier.

youtubeView full post on Youtube