Will.i.am lanceert mödische headphones met de hulp van Kendall Jenner en Apple

Draagbare technologie was nog nooit zo tof.

Meest gelezen

Waarom je koptelefoon terug in je tas stoppen na het luisteren van muziek, terwijl je 'm net zo goed als ketting om je nek zou kunnen dragen? Die gedachte was het uitgangspunt van will.i.ams 'Buttons'.

'Why does the accessory only favor the phone and not my outfit? There has to be some middle ground between the two worlds,' aldus will.i.am aan Refinery29.

De draadloze oordoppen die i.am+, het tech-bedrijf opgericht door will.i.am, heeft ontwikkeld zijn een nieuwe stap in de wereld van mödische draadbare technologie. Veel devices konden natuurlijk al om de pols gedragen worden, maar met de komst van Buttons dus ook om je nek.

Buttons
Advertisement - Continue Reading Below

Even wennen is het wel. De nieuwe oordoppen lijken meer op clip-on oorbellen. Maar het idee is leuk: het ronde ontwerp is geïnspireerd door de vorm van vinylplaten en de ijzeren discs zijn magnetisch waardoor je ze aan elkaar kunt klikken (zie daar, een ketting – te zien in de video onderaan deze pagina). Het is een draadloos bluetooth ding, uiteraard topkwaliteit geluid.

Meest gelezen

'You know, we all love buying shoes to match our outfits and bags to match our outfits, but for some reason we don't expect our technology to match our outfits,' laat will.i.am aan The New York Times weten. 'Why not? Why should we just accept that? What I want to do is change that.'

Of will.i.ams Buttons dé nieuwe must-have op het gebied van fashion tech gaan worden, is de vraag. In het verleden hebben meerdere modelabels prachtige tech-accessoires ontworpen. Ken je Tory Burch's armband voor Fitbit en Opening Ceremony's MICA-armband nog? Dacht ik al: vast niet.

Het The Black Eyed Peas-lid heeft in ieder geval zijn best gedaan om bij de mode-industrie in de smaak te vallen; voor de Buttons-campagne schakelde hij de hulp in van modellen Kendall Jenner, India Love, Shaun Ross en Naomi Campbell. Hij zette André Leon Talley aan het creatieve roer van de campagne.

@iamplusofficial Buttons • available NOW at all Apple stores world wide -link in my bio #alwaysOn

A post shared by indialove (@indialove) on

En daar stopt zijn ambitie niet. De bedoeling is dat i.am+ volgend jaar ook Button bomberjacks met connected kragen gaat ontwikkelen en Button chokers. De originele Buttons zijn vanaf nu verkrijgbaar via Apple voor € 249,95 en verkrijgbaar in vier kleuren die matchen bij de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Ideetje voor onder de kerstboom?

Wat je moet weten over de nieuwe iPhone 7 en de gloednieuwe, draagbare AirPods >