Wanneer de MTV EMA's in 't land zijn, wéét je dat het een festijn van jewelste gaat worden. Rotterdam stond al dik een week op z'n kop met de MTV Music Week, die mensen alvast warm maakte voor de grote avond. Gisteravond dus. Toen in Ahoy de Europe Music Awards werden uitgereikt.

Lucky me, want ik was door MTV uitgenodigd om erbij te zijn, en me een weekend lang onder te dompelen in de muziekwereld. Zo kreeg in zaterdag al een backstagetour - serieus. Wordt artiest mensen. Doe het alleen al voor de goodies die er allemaal in de kleedkamer liggen - en mocht bij de rehearsal zijn van Lukas Graham. Feest, feest, feest.

Maar het hoogtepunt was natuurlijk gisteren toen het bijna showtime was. In de shuttlebus die journalisten en vloggers naar Ahoy bracht ging plots het gerucht dat Justin Bieber op zou treden met BFF Martin Garrix als surprise act - dat gebeurde dus niet - waardoor de meesten extra hyped uit de bus sprongen en vloggers hun camera angstvallig op ieder hoekje wierpen waar JB zou op kunnen duiken. Afijn, de toon van de avond was gezet.

Nu hebben jullie vást gisteravond de MTV EMA's gewoon lekker op tv gekeken (niet? Het wordt vandaag de hele dag herhaald op MTV, niet getreurd), dus om nu een recap te geven van de show is wellicht onnodig. Maar! Er gebeurden dus ook heel veel smeuïge dingen die je als kijker thuis niét te zien kreeg. Joe Jonas' nieuwe bekende vriendin bijvoorbeeld...

Ik praat je even bij.

DIT ZAG JE GISTERAVOND NIÉT OP TV BIJ DE MTV EMA'S

> Joe Jonas en Sophie Turner zijn een koppel

Jep. Je leest het goed. Joe Jonas en Sansa Stark zijn samen. Verliefd. Tot over hun oren. Klefheid-niveau 10. De DNCE-frontman en Game of Thrones-actrice werden zaterdag al samen op een date gespot in Nederland (jawel, jawel) en konden niet van elkaar afblijven:

xView full post on X

Zó samen:

Lie-hief.

> Tinie Tempah en Winnie Harlow konden niet van elkaar afblijven, ondanks een ongemakkelijk moment

Bij iedere awardshow is het vaste kost: sterren die een prijs uitrijken aan andere sterren. Al dan niet met een grappig-bedoeld-maar-uiteindelijk-niet-grappig introotje.

Bij Tinie Tempah en Winnie Harlow ging dat even flink fout toen de autocue ze in de steek liet, maar de chemie tussen de twee maakte veel goed. Zo konden ze toen het filmpje over de genomineerden instartte niet van elkaar afblijven en gaan we de twee nu officieel shippen. Ook al schijnt Winnie al samen te zijn met Lewis Hamilton.

Footwear, Outerwear, Style, Fashion, Stage, Public event, Drama, Long hair, Fashion design, Fashion model, pinterest
Getty Images

> Jourdan Dunn was de meest bad-ass presentatrice

Gelukkig ging het bij Jourdan Dunn wel goed met de autocue, en won ze ieders hart toen ze buiten 't beeld keihard losging (twerken en al) op de muziek van de genomineerden. Gotta love her. Oh, en ze deed ook nog even een free-the-nipple op de rode loper:

Lip, Hairstyle, Eyebrow, Eyelash, Style, Fashion model, Black hair, Beauty, Fashion, Model, pinterest
Getty Images

> Iedereen schoot in de stress door The Weeknd

Eén van de grootste optredens van de avond was toch wel van The Weeknd met zijn nieuwe hit Starboy. Dus toen de zanger werd aangekondigd was het gejuich oorverdovend en stond iedereen op uit z'n stoel. Maarreee, waar was-ie?! Nou, verstopt onder een enorme bol dus.

Wat er op het scherm heel tof uitzag met projecties and all, maar voor het publiek ronduit k*t was. Je zag 'm immers de helft van het nummer niet. Zucht. Gelukkig ging het ding na het eerste couplet open, en konden we toch nog even optimaal genieten van het muzikale genie. Maar toch. Beetje een bummer.

Symmetry, Engineering, Dome, pinterest
Getty Images

> Shawn Mendes is de nieuwe Justin Bieber

Ofzoiets. Nu zijn MTV-shows/-feestjes de perfecte gelegenheid om je eens heel oud te gaan voelen, wat me gisteren dus ook gebeurde. Ik ken Shawn Mendes heus wel mensen - al verwar ik 'm soms met die acteur uit Modern Family, want écht, die lijken zo op elkaar -, maar dat de 18-jarige Canadees zó hot is... Wat is dat toch met Canada en tienersterren?

Bij ieder filmpje dat er in de zaal langskwam van Shawn gilde het publiek zich schor en ja, in vergelijking met de filmpjes van Justin Bieber, was het bij hem nóg harder. Echt waar. Kun je je voorstellen hoe het was toen-ie in levende lijve op het podium verscheen... Ik en mijn oren zijn nog steeds aan het bijkomen. Misschien dat MTV me daarom oordopjes in de mail had gestuurd?

Audio equipment, Microphone, Music, Musician, Electronic device, Entertainment, Music artist, Performing arts, Artist, Singing, pinterest
Getty Images

> Over flauwvallende meisjes gesproken...

... het waren niet alleen de internationale sterren waar het publiek gek (gék) door werd. Ook de Nederlandse vlogger Teske zorgde voor een aardig paniek-omg-help-moment. De pers en VIPs zaten samen op een balkon, dus zo geschiedde het dat Teske achter mij zat. Dit werd plots ontdekt door een schattig tienermeisje onder ons bij de staanplaatsen, en het leek alsof ze een spook had gezien. Ze sloeg haar handen voor haar mond, begon te trillen en jawel, te huilen. Af en toe 'Teske! Teske! Teske!' schreeuwend. Wow.

Teske reageerde overigens enorm lief, maar leek ook niet zo goed te weten wat ze ermee aanmoest, aangezien de fan vijf minuten na de ontdekking van Teske boven haar nog steeds in dezelfde positie stond. Het was maar goed dat de reclamebreak daarna voorbij was en Green Day het podium opklom.

> Om af te sluiten met het meest ongemakkelijke moment van de show

Host Bebe Rexha besloot namelijk een Miley te pullen en al twerkend te presenteren. Het was geen goed idee voor Miley in 2013 en nu ook niet. De zaal viel er na afloop ook even stil van. En niet op een goede manier: