Meldden bronnen gisteren nog dat het nog wel even kan duren voor dat Angelina Jolie en Brad Pitt er samen uit zouden komen, nu laat E! News weten dat de twee sterren toch al een overeenkomst hebben bereikt.

Het scheidingsdrama tussen de twee ging niet over geld, maar over hun zes kinderen, waar Angelina Jolie de volledige voogdij over eiste. Dat zag Brad Pitt niet zitten, maar nu heeft de acteur zich er toch bij neergelegd. Angelina krijgt de volledige voogdij, maar Brad mag zijn kinderen bezoeken onder de noemer van zogenaamde 'therapeutic visits'. Tja, het blijft Hollywood.

Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10) en hun tweeling Knox en Vivienne (8) blijven dus bij Angelina Jolie, omdat er toch nog wat bezorgdheid is over hun veiligheid en gezondheid in handen van Pitt. De woordvoerder van de actrice laat weten:

'We kunnen bevestigen dat professionele childcare-werkers hebben aangestuurd op een rechtelijke overeenkomst, die vorige week geaccepteerd en getekend is door beide partijen. Volgens deze overeenkomst zullen de zes kinderen bij hun moeder blijven, die de volledige voogdij heeft en de kinderen houden therapeutische bezoeken met hun vader. Dit is besloten door de kinderbescherming en is het beste voor de kinderen.'

De woordvoerder gaat verder:

'We zijn nu niet in een positie om meer details bekend te maken. We hopen nu dat het duidelijk is dat de gebeurtenissen die hebben geleid tot de scheiding, waar minderjarige kinderen en hun welzijn bij betrokken zijn, zeer gevoelig liggen. Wij zijn van mening dat alle partijen zich inzetten voor herstel van de familiebanden en vragen om uw medewerking in deze moeilijke tijd.'

Toen eerder dit jaar bekend werd dat Angelina Jolie scheiding had aangevraagd van Brad Pitt, kreeg de actrice tijdelijk de volledige voogdij over hun kinderen. Kort daarna werd Brad Pitt onderzocht door de FBI, omdat er een aanklacht van kindermishandeling zou zijn. De acteur zou agressief geweest zijn tegen zoon Maddox toen de familie van Nice naar Amerika reisde. Kort na het onderzoek lieten ze echter alle aantijgingen tegen Pitt vallen.

Brad Pitt heeft zijn kinderen sinds zijn breuk van Angelina Jolie in september twee keer onder begeleiding van een psycholoog van de kinderbescherming gezien. Die bezoeken worden nu dus voortgezet.

Footwear, People, Trousers, Social group, Jeans, Outerwear, Jacket, Coat, Floor, Denim, pinterest
Getty Images