De familie Trump heeft de spotlights nooit geschuwd en nu Trump vandaag officieel president van de Verenigde Staten is, gaan we nog veel meer zien van deze, euh, bijzondere familie. Want je wist natuurlijk allang van het bestaan van Ivanka Trump, Donald Trump, Jr. en Eric Trump (dochter en zoons van Ivana Trump) – allen werkzaam in de family business. En jongste telg Barron, de 10-jarige zoon van Melania en Trump. Maar ken je Tiffany Trump al?

Vast niet. De jongste dochter van Trump en Marla Maples, waarmee hij getrouwd was van 1993 tot 1997, staat minder in de spotlights dan haar andere halfbroers en -zus. Daar zal nu waarschijnlijk wel verandering in komen.

Daarom vast op een rij: 10 dingen die je nog niet wist over de 23-jarige Tiffany Trump:

1. Ze is door haar ouders vernoemt naar Tiffany & Co.

Geen grap. Haar volledige naam is Tiffany Ariana Trump.

2. Ze behoort tot de rich kids van Instagram

Haar squad bestaat onder andere uit Peter en Harry Brant (zonen van Peter Brant en Stephanie Seymour), Kyra Kennedy (dochter van Robert F. Kennedy Jr.) en EJ Johnson (zoon van Magic Johnson).

instagramView full post on Instagram

3. Haar moeder is actrice, een tv-persoonlijkheid én haar BFF

Tiffany werd, naar eigen zeggen, alleen opgevoed door haar moeder in Californië, waar ze woonde tot het afronden van haar middelbare school. Maples ken je misschien van haar (korte) optredens in The Nanny, Spin City en het 22e seizoen van Dancing with the Stars in de VS.

4. Ze heeft wel degelijk brains

Tiffany studeerde dit jaar af aan de Universiteit van Pennsylvania – een Ivy League-universiteit. Studeren aan de prestigieuze UPenn is een familietraditie: haar vader, broer Donald Jr. en zus Ivanka gingen haar allemaal voor.

5. Ze houdt van mode

Niet alleen heeft Tiffany stage gelopen bij de Amerikaanse Vogue (met dank aan haar oudere zus Ivanka). Ze zou zelfs geluncht hebben met Anna Wintour herself. En ze heeft voor designer Just Drew over de catwalk gelopen in zijn herfst-winter 2016-show.

6. Ze heeft muzikale ambities

Toen ze 17 jaar was heeft de blondine een nummer uitgebracht, genaamd Like a Bird. Na het uitbrengen van de single gaf ze destijds in een interview met Oprah Winfrey aan dat ze wel oren had naar een professionele muziekcarrière.

7. Ze is populair op Instagram

Maar haar vader heeft 10 keer zoveel social media power. Een steek voor de jonge socialite: haar Instagram-teller staat op 304k volgers, die van paps op 3.2 miljoen.

8. Haar vriendje is een democraat

Geen grap. Tiffany ontmoette Ross Mechanic, een 21-jarige student software engineering, op de universiteit en de twee hebben sinds vorig jaar een relatie. Ross is een geregistreerd democraat en heeft zich via social media positief uitgelaten over Trump's rivaal Hillary Clinton.

9. De New York Times noemde haar een B-list Trump

Tiffany staat op familiefoto's altijd aan de zijkant, alsof ze zo van de foto afgeknipt kan worden. En Trump heeft haar, met uitzondering van een korte toespraak tijdens de Republican National Convention, veelal uit de presidentscampagne gehouden.

10. Desalniettemin staat ze als een rots achter haar vader

'I have admired my father all of my life,' zei ze tijdens de Republikeinse conventie eerder dit jaar, 'and I love him with all my heart'. Ze omschreef hem als 'friendly, considerate and funny'.

Ehm, oké.

Wat gaat Trump als president van Amerika voor ons in Nederland betekenen? >

Dit zijn de 11 redenen waarom Donald Trump de verkiezingen won >

Alles wat je moet weten over Jared Kushner, een van de invloedrijkste mannen rondom Trump >