Eindelijk goed nieuws uit Amerika: Brendan Dassey, het neefje van Steven Avery, wordt vrijgelaten! De rechter heeft dat gisteren in hoger beroep bepaald:

xView full post on X

HOE ZAT HET OOK AL WEER?

Even een kleine opfrisser: In de razendpopulaire Netflix-docuserie Making a Murderer zagen we hoe de zwakbegaafde Brendan Dassey door de politie werd misleid en de belofte kreeg dat-ie niet in de gevangenis zou belanden als hij zou bekennen dat hij zijn oom Steven Avery had geholpen met de moord op fotografe Teresa Halbach.

De toen 16-jarige Brendan was op beeld duidelijk verward en vertelde later in een opgenomen telefoongesprek met z'n moeder dat-ie echt niets had gedaan. Om het allemaal nog erger te maken kreeg Dassey een advocaat toegewezen die niet aan zijn kant stond en was de advocaat nooit aanwezig als Brendan Dassey ondervraagd werd, iets wat tegen de wet is.

Tijdens het proces vertelde Dassey dat er niets waar was van zijn bekentenis, maar hij werd in 2007 door een rechtbank in Wisconsin toch tot levenslang veroordeeld wegens het verkrachten en vermoorden van Teresa Halbach.

Enorm triest, en vooral na Making a Murderer zetten talloze mensen zich in om Brendan Dassey en Steven Avery vrij te krijgen. Gelukkig is dat met die eerste nu gelukt.

De advocaat van Dassey, Steve Drizin, laat nu weten dat zijn hoogste prioriteit is om de inmiddels 27-jarige Brendan veilig thuis te krijgen:

'That's what I'm focused on right now, getting him home, getting him with his family and then helping him to re-integrate back into society while his appeal plays out.'

De rechter heeft wel bepaald dat Dassey geen contact mag opnemen met oom Steven Avery en de familie van Teresa Halbach.

Eyewear, Vision care, Product, Collar, Polo shirt, Official, Facial hair, Law enforcement, Pocket, Cuff, pinterest
Netflix

NU STEVEN NOG

De verbrande botten van Teresa Halbach werden in 2005 gevonden op het terrein van Steven Avery. Hij heeft echter altijd volgehouden dat hij er in is geluisd en veel mensen met hem denken dat ook. Avery heeft nu een nieuwe advocaat, die een paar maanden geleden nog zei dat ze nieuw bewijs heeft gevonden dat haar cliënt zal gaan vrijspreken. Netflix werkt momenteel aan het tweede seizoen van Making a Murderer, hopelijk dit keer ook met een goede afloop voor Steven.