Time Magazines Person of the Year ligt bijna altijd onder vuur. Het is Vladimir Poetin geweest, Angela Merkel, Mark Zuckerberg, Beyoncé... En nu dus Donald Trump.

Person of the Year

Dat was natuurlijk te verwachten, want de afgelopen tijd ging het alleen maar over de nieuwe president van Amerika. Ook al was het vooral slechte praat, Time kiest immer de 'meest invloedrijke persoon van het jaar uit', ongeacht zijn karakter. Daarom stond vorig jaar ook IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi op nummer twee en hebben ook Stalin en Hitler op de cover geprijkt.

Donald Trump dus. De opvolger van Barack Obama prijkt op de nieuwe Time-cover - Hillary Clinton werd trouwens tweede - in zijn inmiddels befaamde donkerblauwe pak met rode stropdas en dat nog beroemdere kapsel:

Hairstyle, Text, Formal wear, Collar, Sitting, Book cover, Blazer, Publication, Poster, White-collar worker, pinterest

Trump laat aan Time Magazine weten dat hij 'het een enorme eer vindt' en 'dat het veel voor hem betekent'. Time zelf schrijft over de nieuwe Amerikaanse president:

'Intellectuelen noemen Trump zijn hele publieke leven al een 'ordinaire vent', een showman met een grote mond maar weinig inhoud. Maar wat deze critici nooit zagen was dat hun kritiek Trump sterk maakte. Jarenlang voedde hij zich met het respectloze commentaar en gebruikte dat om de voorpagina's van tabloids te halen, zodat hij contact kreeg met de 'normale' mensen. Nu heeft hij de leiding. Binnenkort leidt hij het grootste leger van de geschiedenis en beantwoordt hij economische vraagstukken die het leven van miljarden mensen kunnen veranderen.'

Trump met hoorns?

Toch zijn aardig wat mensen boos op Time Magazine en ging het gisteren na het bekendmaken van de nieuwe Person of the Year los op Twitter.

xView full post on X

Maar sommigen viel ook iets op aan de cover. Want heeft Time Donald Trump nou stieken hoorns gegeven?

Afijn, Donald Trump is de persoon van het jaar. Meer daarover lezen ? dat doe je hier.