Nieuwe emoji's. Minder bugs. Jep, Kerst komt vroeg dit jaar, want Apple heeft zojuist iOS 10.2 uitgerold.

Nieuwe emoji's

Waar velen altijd met smart op wachten: nieuwe emoji's. Dit keer heeft Apple onder andere de facepalm, een clown, de selfie én de croissant (yes!) toegevoegd. Ook leuk: de 'rolling on the floor from laughing'-emoji. Voor wanneer je een tweet van Ryan Reynolds doorstuurt.

Organism, Facial expression, Animation, Fruit, Fictional character, Produce, Toy, Graphics, Illustration, Animated cartoon, pinterest

De nieuwe tv-app

Een beetje jammer, de belangrijkste toevoeging in iOS 10.2 is niet beschikbaar in Nederland. De tv-app, waarmee je via verschillende tv-aanbieders kunt streamen, is voorlopig alleen in Amerika te downloaden. Apple laat weten dat ze eraan werken om de tv-app ook in andere landen beschikbaar te maken, maar wanneer dat precies is, is niet bekend. Helaas. Wel komt er volgend jaar ook een grote update voor Apple TV aan voor een flink aantal landen.

Buh-bye bugs

Wel goed nieuws: Apple heeft flink wat bugs met iOS 10.2 weggehaald en vanaf nu is het makkelijker om te shuffelen in de muziek-app.

iMessage

Sinds de iOS 10-update kun je in iMessage allerlei effecten sturen en die zijn in iOS 10.2 nog even flink uitgebreid. Zo kun je feestelijke berichten sturen met goudkleurige lichtbollen en zijn er ballonnen in de vorm van een hart.

iOS 10.2 installeren? Ga dan naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Veel plezier.