De Mercurs (de Oscars in bladenland) voor 2016 moeten deze week nog worden uitgereikt (donderdag om precies te zijn), maar een grote kansmaker op de bokaal voor Cover van het Jaar voor 2017 heeft zich zojuist al aangediend.

Onze collega's van Harper's Bazaar (we delen een kantoor, voor wie dat nog niet wist) zetten de mooie, waanzinnig leuke, en zoals we allemaal weten: talentvolle, Marlou van Rhijn op de cover. De paralympische topatlete - die tijdens de afgelopen Spelen in Rio lachend twee gouden plakken inde, terwijl ze ooit te horen kreeg dat ze nooit meer zou kunnen lopen - werd gisteravond bovendien door het magazine bekroond tot Bazaars National Woman of the Year tijdens de Harper's Bazaar Women of the Year Awards in de Posthoornkerk in Amsterdam.

Marlou van Rhijn kreeg de award uitgereikt door hoofdredactrice Cécile Narinx en gaf een prachtige speech waarin ze onder meer vertelde dat het de eerste keer was dat ze werd geëerd als vrouw en niet als een persoon met een beperking.

Op internationaal niveau werd fotografe Newsha Tavakolian gelauwerd. Bazaars Career award ging naar Lilianne Ploumen. Mezzosopraan Tania Kross, zanger en pianist Ruben Hein en harpiste Lavinia Meijer voorzagen de avond daar in de sfeervolle Posthoornkerk van muzikale deunen.

Gefeliciteerd, Marlou! En Harper's Bazaar met deze prachtcover.

Clothing, Dress, Style, Waist, Fashion, Beauty, One-piece garment, Cocktail dress, Pattern, Day dress, pinterest
instagramView full post on Instagram