Alsof 2016 al niet gek genoeg was, wandelde Kanye West zojuist nonchalant met zijn entourage de Trump Tower in New York binnen. Voor een ontmoeting met president-elect Donald Trump.

xView full post on X

De media speculeert er druk op los over wat de rapper en de president gaan bespreken. Want dat doet de media, tot er een definitief antwoord is op die prangende vraag.

Kanye is een Trump-fan

Eerder liet Kanye Westvoor zijn opname in het ziekenhuis – nog tijdens zijn Saint Pablo-tour weten dat hij niet had gestemd dit jaar. Als hij wél naar de stembus was gegaan, dan had hij een kruisje bij Donald Trumps naam gezet:

'I told y'all I didn't vote, right? But if I would've voted, I would've voted for Trump. Voting for Trump doesn't mean that I don't think that black lives matter, that don't mean I don't believe in women's rights, that don't mean that I don't believe in gay marriage.'

Trump liet vervolgens weten:

'You know what? I will never say bad about him, you know why? Because he loves Trump!... He goes around saying Trump is my all-time hero. So, Kanye West, I love him ... Now, maybe in a few years I will have to run against him, I don't know. So I'll take that back.'

Wat doet Kanye bij Trump?

Rijst natuurlijk de grote vraag wát Kanye en Trump as we speak bespreken. Een greep uit de speculaties:

  1. Misschien krijgt Kanye West een portefeuille – wat wellicht een long shot is –, maar ook niet enorm. Kanye West verricht al jaren werk voor kansarme (donkere) kinderen in achtergestelde buurten en heeft schoolprojecten waar hij zich mee bezighoudt. Zou het...?
  2. Anderen denken dat het te maken heeft met het inauguratiefeest van Donald Trump, dat op 20 januari 2017 plaatsvindt. Volgens Page Six heeft de aanstaande president namelijk deze week ook een gesprek metAndrea Bocelli, die hij graag wil laten optreden.
  3. Of is Kanye West ons allemaal te slim af en hoort dit bij zijn plan om in 2020 zélf president te worden? De rapper gaf vorig jaar tijdens de MTV Video Music Awards aan dat hij zichzelf dan als Democratische kandidaat wil opvoeren: 'It's about ideas, bro. New ideas. People with ideas. People who believe in truth. And yes, as you probably could have guessed by this moment, I have decided in 2020 to run for president.'

In geval van laatste zou dat betekenen dat Kanye West een van de weinige celebrities is die Donald Trump openlijk gaat steunen. Wat nogal wat lef vergt van Kanye; veel van zijn beroemde vrienden hebben enorm gelobbyd voor Hillary Clinton. En ook vrouw Kim Kardashian West is fel tegen Trump en zijn plannen.

De twee poseerden zojuist samen voor de pers in de Trump Tower en Donald Trump zei dat hij en Kanye West 'al een lange tijd vrienden waren' en 'dat ze het over Het Leven' hadden gehad:

Hmm... worden we niet veel wijzer van.