Nu Kerst alweer achter ons ligt - snik - kunnen we ons officieel gaan opmaken voor het nieuwe jaar. En dat luiden we natúúrlijk in met een flinke zak goede oliebollen. Ieder jaar doet het AD de Oliebollentest en reizen ze 't ganze land door om de beste deegbollen te testen. Wie-o-wie staat er dit jaar op nummer één?

De beste oliebol vind je hier

Welnu, Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse prijkt net als vorig jaar weer op één en kan lange rijen gaan verwachten de komende dagen. Het AD laat vandaag in haar nieuwe krant weten dat Voskamp net als vorig jaar en in 2010 de 'absolute winnaar is' en dat zijn oliebol een lekkere krokante korst heeft, luchtig en goed gevuld is'.

De beste oliebol van Nederland maak je niet zomaar. De directeur van de bakkerij, Cees Weeda, laat weten aan het AD dat ze honderden uren hebben getraind:

'Het is niet alleen het recept, alles moet kloppen. Ik moet zorgen dat mijn mensen onder optimale omstandigheden kunnen werken. De juiste apparatuur moet er staan. Maar wil het goed gaan, dan moet ook de chauffeur bij de les blijven. En de verkoopster moet vriendelijk tegen de klant zijn en verstand van zaken hebben, want anders is alles nog voor niets geweest.'

De top 3 wordt afgemaakt door Bakkerij Brokking in IJsselstein (2) en Bakkerij Aad Klootwijk uit Capelle aan den IJssel (3). Verder nog meer goed nieuws, want het AD laat weten dat er 'steeds betere oliebollen worden gebakken in ons land' en dat 'de verschillen aan de top klein zijn'. Je kunt er dus vanuit gaan dat de top 10 beter is dan ooit dit jaar, en hebt dus wat keus (aka: je hoeft niet per se het hele land door te reizen).

Meer weten over de Oliebollentest 2016 en waar je de beste oliebollen kunt vinden Dat lees je hier.