Een eigenaardig dingetje met betrekking tot Snapchat viel ons op. Veel mensen sturen elkaar namelijk geen volledige selfies meer, maar slechts de helft van hun gezicht. En dit is waarom.

Eyebrow, Collar, Beard, Jaw, Facial hair, Neck, Selfie, Black hair, Head restraint, Camouflage, pinterest

Het is eigenlijk vrij simpel. Zo vinden ze zichzelf namelijk een stuk mooier. Iedereen heeft wel een 'betere zijde', je weet wel, de kant van je hoofd die fysiologisch het aantrekkelijkst is.

En door je hoofd slechts half op de kiek te zetten middels Snapchat, wek je de illusie dat je een veel symmetrischer ansicht hebt dan in werkelijkheid het geval is. Hoe symmetrischer het gezicht, hoe knapper een persoon veelal wordt gevonden.

http://www.quotenet.nl/var/hearst/storage/images/media/images/screen-shot-2016-07-06-at-17.39.37/3319868-1-dut-NL/Screen-Shot-2016-07-06-at-17.39.37_reference.png

Samen met eigenschappen als 'averageness' (fysieke aantrekkingskracht als gevolg van het feit dat een persoon er 'als gemiddeld' uitziet) en 'neotenie' (het feit dat iemand er jong kan uitzien voor zijn of haar leeftijd) beïnvloedt gezichtssymmetrie esthetische oordelen van fysieke aantrekkelijkheid en schoonheid.

Overigens werkt dit niet wanneer een gezicht perfect symmetrisch is. Als je jouw gezicht bijvoorbeeld afsnijdt in Photoshop en vervolgens dupliceert - resulterend in de ideale symmetrie - wordt dit in veel gevallen gezien als onnatuurlijk.

Van: Esquire NL