Pas op als je een mailtje van Netflix ziet langskomen, dit is zeer waarschijnlijk een fishingmail die rond gaat en veel schade kan aanrichten.

Een gewaarschuwd mens...

Een groot aantal Netflix-gebruikers heeft een mail ontvangen waarin wordt gevraagd om je abonnementsgegevens te vernieuwen. Klinkt aanvankelijk misschien onschuldig, maar op het moment dat je op de link in de mail klikt wordt ook om je BSN-nummer gevraagd. En nee: dat is zéker niet het werk van Netflix.

Iemand die de mail kreeg vertelt:

'De aanval lijkt te beginnen met een e-mail notificatie waarin wordt gevraagd om je gegevens te updaten. De phisinglink in het mailtje stuurt je vervolgens naar een omgeving die bijna identiek is aan de inlogpagina van Netflix. Zodra je je inloggegevens hebt ingevoerd wordt je geleid naar een andere webpagina, waar je nog meer persoonlijke informatie én je betaalgegevens moet invoeren. Alles is zo gemaakt dat het lijkt op de website van Netflix en ziet er heel echt uit. Zodra de gebruiker alle informatie heeft ingevoerd, ga je naar de échte Netflix-site.'

De aanvallers hebben het uitgebreid aangepakt dus, wat alles nog gevaarlijker maakt. Heb jij dus een mailtje ontvangen om je gegevens te vernieuwen? Dubbelcheck dan even de afzender, en geef nóóit je BSN-nummer. Dit heeft een bedrijf als Netflix namelijk helemaal niet nodig. Wanneer dit wel wordt gevraagd moeten de alarmbellen dus even goed gaan rinkelen. Bij twijfel kun je natuurlijk ook altijd direct contact opnemen met Netflix.

Netflix verwijdert meer dan 50(!) titels vanaf 2017 >

Dit komt er allemaal bij in 2017 op Netflix >

Dit zijn de onterechte underdog-series van Netflix >

Van: Cosmopolitan NL