Terwijl de nieuwe Trump-administratie de website van Het Witte Huis overnam – en pardoes pagina's over klimaatverandering en LGBTQ-rechten wiste... – vlogen er vanuit heel Amerika vliegtuigen vol nasty vrouwen (en pussy hats) richting Washington D.C. voor de Women's March on Washington.

xView full post on X

De demonstratie vóór vrouwenrechten, homorechten, gendergelijkheid, rassengelijkheid, inkomstengelijkheid, betaald ouderschapsverlof, economische gelijkheid, schone lucht, schoon drinkwater, het recht op abortus (zo ongeveer alles waar Trump en zijn regering tegen zijn of bar weinig om geven dus), lijkt ondertussen het sobere feestje van Donald Trump te gaan overschaduwen. Want naast de vluchten vol 'nasty women' (en men), zijn er 2206 parkeervergunningen voor bussen aangevraagd voor vandaag. (Voor de vrijdag, de dag van de inauguratie, waren dat er maar 435.)

En niet alleen in Washington, ook in New York en in de rest van het land gaan mensen de straat op. Van Chicago tot Oklahoma City wordt zaterdag gedemonstreerd. Maar ook in Amsterdam, én in Tbilisi. Zelfs in Riyad. In Nieuw-Zeeland werd er zelfs vannacht al gedemonstreerd.

In totaal zijn er op dit moment 673 zusterdemonstraties wereldwijd geregistreerd op de officiële Women's March site.

Blue, Red, Orange, Colorfulness, Line, Font, Organ, Carmine, Azure, World, pinterest

De kans dat er dit weekend dus veel meer mensen tégen Trump en alles waar hij en zijn regering voor staan, gaan demonstreren dan dat er zijn inauguratie zullen vieren, is ondertussen aanzienlijk groot.

Iets dat vast niet goed valt bij de nieuwe president, zijn ego en zijn liefde voor kijkcijfers.