Mischa Barton is vrijwillig opgenomen in het ziekenhuis om mentaal onderzocht te worden, zo weet de Daily Mail te melden. De Britse krant heeft foto's van een verward uitziende Barton, die over haar hek in West-Hollywood hangt en aan het schreeuwen is.

Volgens de buren schreeuwde de O.C.-actrice verwarrende dingen over Ziggy Stardust, het einde van de wereld en haar moeder die een heks zou zijn. De politie en brandweer zou vervolgens zijn gebeld door vrienden en buren die zich al een tijdje zorgen maken over de (mentale) gezondheid en veiligheid van Barton. Ze waren bang dat ze zelfmoord zou plegen en 'mogelijk een overdosis zou nemen of ergens af zou springen.'

The O.C.

Mischa Barton, die vooral bekend werd door haar rol als Marissa Cooper in de populaire serie The O.C., werd in 2009 al gedwongen opgenomen in het ziekenhuis omdat ze mentaal niet stabiel zou zijn en mogelijk zelfmoord wilde plegen. De afgelopen tijd leek het echter een stuk beter te gaan met de actrice en werd ze weer voorzichtig gespot in de spotlight en bij modeshows. Ze sprak vorig jaar nog met People over de donkere periode in haar leven:

'It was a full-on breakdown. I was under enormous pressure.'

Hair, Smile, People, Sleeve, Social group, Happy, Facial expression, Youth, Team, Friendship, pinterest

Mischa Barton en haar moeder Nuala liggen echter al een tijdje overhoop. In 2015 klaagde Mischa haar moeder aan omdat ze geld van haar zou hebben gestolen en omdat ze de verkoop van hun gezamenlijke huis in Beverly Hills van 7 miljoen dollar expres zou ophouden.

Ups en downs

De in Londen geboren Mischa Barton verhuisde naar Amerika toen ze vijf was en begon met acteren toen ze acht werd. Ze schitterde al snel in grote films als Sixth Sense en Notting Hill, maar brak echt door toen ze een hoofdrol in The O.C. kreeg.

Op persoonlijk vlak ging het daarna echter bergafwaarts. In 2007 werd ze opgepakt omdat ze dronken achter het stuur zat en in 2009 moest ze opgenomen omdat ze een mental breakdown had. Daarna kende ze velen ups and downs, en helaas lijkt het nu dus weer wat slechter te gaan met de 31-jarige Britse.