Gigi Hadid ligt deze week flink onder vuur. Er dook afgelopen weekend een filmpje op van het model, waarin ze een Buddha-koekje naast haar hoofd houdt en haar ogen tot spleetogen trekt. Velen zagen dit als een racistische actie richting Aziatische mensen en gingen los op Twitter:

xView full post on X

Aangezien Gigi Hadids vriendje Zayn Malik half-Pakistaans is - wat in Zuid-Azië ligt -, vonden veel fans dat de zanger moest reageren op het voorval. En dat heeft-ie nu dus gedaan. Maar of dat zo'n goed idee was...

Toen een fan naar Zayn twitterde hoe hij het als Aziaat vond dat Gigi Hadid deze actie uithaalde, antwoordde hij met: 'Geloof me, ze vindt Aziaten leuk ;)':

Veel twitteraars nemen Zayn zijn onserieuze reactie niet in dank af en vinden dat hij het grote probleem onder het vloerkleed schuift:

Zayn reageerde vervolgens woedend op alle kritiek:

Gigi Hadid lag eerder onder vuur door tijdens de American Music Awards Melania Trumps accent na te doen. Toen bood ze via social media met een brief haar excuses aan. Daarnaast maakte ze onlangs ook nog een misser, door de etniciteit van vriendje Zayn fout te benoemen. Het lijkt ons tijd om maar weer eens in de pen te klimmen, Gigi.