Het was haast een nog lastigere taak dan het juiste winnaarskaartje aan Warren Beatty geven. Brie Larson - doorzetter dat ze is - was allesbehalve verheugd om douche Casey Affleck zondagnacht de belangrijkste filmprijs van Hollywood te geven. Ze las de winnaar voor. Gaf 'm een ongemakkelijke knuffel. Maar weigerde te klappen.

Brie's blik na het aankondigen van de winnaar was #allofus:

Face, Nose, Mouth, People, Hairstyle, Formal wear, Youth, Facial hair, Celebrating, White-collar worker, pinterest

You go girl:

Standing, Photograph, Formal wear, Blazer, Symmetry, Reflection, Tourist attraction, Tuxedo, Shadow, pinterest

HELP:

youtubeView full post on Youtube

Het is trouwens niet de eerste keer dat Brie Larson haar tanden op elkaar moest bijten en in de nabijheid van Casey Affleck op een awardpodium moest zijn. Het is traditie dat de vrouwelijke awardwinnaars van het jaar ervoor, de prijzen het jaar erna aan de mannen uitreiken - en andersom - en dus moest Brie er ook bij de Golden Globes aan geloven. Ook toen was ze allesbehalve thrilled:

Brie Larson zet zich al jaren in voor slachtoffers van seksueel misbruik, dus je kunt wel begrijpen dat ze Casey Affleck liever mijdt.

En voor wie nu op Facebook gaat reageren met 'hij is nooit veroordeeld', dat is geen excuus. Casey Affleck heeft een lange lijst van seksueel én verbaal misbruik-claims aan zijn broek hangen. De zaken werden allemaal buiten de rechtszaak gesettled, wat in Hollywood codetaal is voor 'we willen dat er absoluut niets naar de media lekt, dus we geven de slachtoffers een grote zak geld en dat is dat'.

Brie Larson was gisteravond trouwens niet de enige die allesbehalve verheugd was met het feit dat Hollywood een oogje dichtknijpt voor Casey Affleck. Denzel Washington liet al blijken dat-ie niks met de acteur te maken wil hebben, en ook Viola Davis kon maar moeilijk spelen dat ze blij voor 'm was: