Een van de grappigste dingen tijdens de Oscars zondagnacht was presentator Jimmy Kimmel die president Donald Trump live twitterde vanaf het Oscarspodium:

xView full post on X

Donald Trump - die de voorgaande jaren altijd druk meetwitterde met de Oscars - hield zich dit jaar stil. Afgezien van deze tweet over een reclame van de New York Times die werd getoond:

Zélfs over het veelbesproken einde van de awardshow, waarbij de verkeerde winnaar werd aangekondigd, hield hij zich op Twitter stil. Wél wilde hij er gisteren in een exclusief interview met de website Breitbart iets over kwijt. Waar de vergissing volgens de president door kwam? Door... hem.

'I think they were focused so hard on politics that they didn't get the act together at the end. It was a little sad. It took away from the glamour of the Oscars. It didn't feel like a very glamorous evening. I've been to the Oscars. There was something very special missing, and then to end that way was sad.'

Hair, Lip, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead, Eyebrow, Eyelash, Facial expression, Jaw, pinterest

Excuses van de Academy & Jimmy Kimmel reageert

De organisatie achter de Academy Awards heeft na accountantsbureau PriceWaterhouseCooper nu ook hun excuses aangeboden voor #EnvelopGate en laat in een verklaring weten:

'We betreuren de fouten die zijn gemaakt tijdens de presentatie in de categorie beste film ten zeerste. We bieden excuses aan aan de cast en crew van La La Land en Moonlight, voor wie het moment enorm is aangetast. We prijzen de enorme waardigheid die zij toonden onder de omstandigheden.'

Ook biedt de Academy hun excuses aan aan Warren Beatty en Faye Dunaway, die de verkeerde envelop kregen. Verder benadrukken ze dat PriceWaterhouseCooper alle verantwoordelijkheid op zich heeft genomen.

Oscar-presentator Jimmy Kimmel moest maandagavond gewoon weer aan de bak in zijn talkshow en legde nog eens even haarfijn uit wat er toch allemaal gebeurde op dat podium:

Bekijk hier nog een keer het moment tijdens de Oscars waarop het fout ging >