Emma Watson was negen jaar toen ze de rol van Hermelien Griffel kreeg in Harry Potter. De actrice, nu 26 jaar, heeft sinds de première van het laatste deel van de reeks in 2011 al heel wat andere personages vertolkt (zoals Belle in Beauty and the Beast), maar gisteravond deed ze haar eerste dagen als tovenaar nog eens dunnetjes over.

Tijdens Jimmy Kimmel Live! confronteerde Kimmel Emma met een testscreening van Harry Potter en de Steen der Wijzen en wees hij haar op een opmerkelijk detail. Naast haar eigen teksten, kende ze ook de teksten van haar collega's Daniel Radcliffe en Rupert Grint uit haar hoofd – ze mompelde ze mee, en dat terwijl de camera draaide.

Het filmpje is schattig. Een erg jonge – fris gezicht en pluizig haar – en geconcentreerde Emma staat tussen Daniel en Rupert. En terwijl die twee hun tekst opzeggen, zie je haar lippen bewegen. Kimmel en het publiek lachen bij het zien van dit filmpje, maar Emma legt uit dat die gewoonte enkele droevige herinneringen boven haalt.

'Dit was voor mij echt traumatisch want het heeft voor problemen gezorgd. Sommige filmopnames waren onbruikbaar. De regisseurs riepen meestal "Cut! Emma, you're doing it again. You're mouthing Dan's lines." En ik zei dan iets als: "Ooh! I'm so sorry! So sorry! Oh, I feel so bad!"'

Maar die gênante gewoonte was eigenlijk gewoon het resultaat van haar grote enthousiasme voor de Harry Potter-boeken. 'Ik kon er niets aan doen. Ik was zo'n loser. Ik vond de boeken echt leuk en ik wou mijn werk goed doen, misschien een beetje te goed,' vertelt de actrice.

Bekijk hieronder het fragment uit Jimmy Kimmel Live!.

youtubeView full post on Youtube

Emma Watson stopte een subtiele Harry Potter-verwijzing in de nieuwe Beauty and the Beast-film >

Van: Harper's BAZAAR US