Altijd leuk, kijken naar oude foto's, maar zo nu en dan valt je ook ineens iets op wat je daarna niet meer niet kan zien. Zo is nu 't geval bij Prins Charles en Prinses Diana.

Werd Diana kleiner gemaakt op foto's?

Plots gaan foto's van de twee viral op Twitter, omdat het gebruikers opviel dat Prinses Diana altijd optisch kleiner werd afgebeeld dan Prins Charles op gezamenlijke foto's. Kijk maar:

xView full post on X

Het rare: Diana was even groot als Charles...

Clothing, Trousers, Coat, Standing, Dress, Photograph, Outerwear, Suit trousers, Formal wear, Suit, pinterest

Wanneer je ook even een snelle Google-zoektocht doet, zul je vinden dat de twee allebei 1.73 lang waren/zijn, dus deze kiekjes zijn toch echt met opzet zo geschoten.

Hoe doen Prins William en Kate Middelton dat?

De reden dat Prins Charles altijd groter werd gemaakt dan Prinses Diana? Wellicht had het te maken met het feit dat 'een vrouw niet groter dan een man moet zijn' en dat ze hiermee de rang qua royalty 'niet wilden verstoren' - ugh. Enorm outdated, en we zijn dan ook blij dat dit bij Prins William (hij is 1.91) en Kate Middleton (zij is 1.75) geen issue is. Zij draagt vaak genoeg hoge hakken, waardoor ze bijna even groot is als haar man.

Twitter-gebruiker @LuciHoneyChurch sprak over dit feit ook al haar verbazing uit:

Meer weten? Lees dan even dit artikel waarin wordt uitgelegd hoe deze foto's van Prins Charles en Prinses Diana al jarenlang voor discussie in Engeland zorgen, zelfs al in het jaar waarin de postzegel uitkwam waarin Diana een kop kleiner leek.

Van: Cosmopolitan UK