Trend: uitkomen voor imperfecte, vieze en niet-fotogenieke gewoontes

We wassen, waxen, scheren, epileren, scrubben, verven en vijlen dat het een aard heeft. God weet hoe we eruit zouden zien als we het na zouden laten. We zouden snorren rocken, en harige tenen, en rondlopen met weelderige uitgroei en rafelige nagels. Ja, er bestaat nog steeds een schoonheidsideaal dat voor de meesten van ons niet haalbaar is. Nee, vrijwel niemand wil zich vertonen met kinharen die 3FM kunnen oppikken. Maar wat er wel is veranderd: we hoeven er niet meer non-stop perfect bij te lopen.

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

Leuke jurk. Duur?

In dit geval geveild voor 240.000 Engelse ponden. Weliswaar een uniek exemplaar waar Prinses Diana in gedanst heeft, maar over het algemeen is vintage couture een erg fijn appeltje voor latere dorst. Nu kopen en jaren bewaren kan ook, future vintage heet dat. Een veilinghuis dat zich gespecialiseerd heeft in bijzondere vintage designerontwerpen en een stel modedetectives die op zoek gaan naar een specifiek stuk uit een specifiek seizoen weten precies in welke kleren je zou moeten investeren.

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

'Toen Trump werd gekozen, heb ik een ochtend zitten janken. Ik dacht: we gaan met z'n allen helemaal naar de tyfus. Ik hou mijn hart vast voor de Nederlandse verkiezingen'

Fotograaf Marieke van der Velden heeft een missie. Ze reisde naar Kabul, waar ze mensen vroeg hun favoriete plek in de stad te laten zien. Op Lesbos maakte ze samen met haar vriend Philip Brink de documentaire The Island of All Together, waarin toeristen en Syrische vluchtelingen samen gesprekken voerden over de oorlog, thuis en de liefde, maar ook over auto's en huisdieren. Voor haar nieuwste project Nederland O Nederland rijdt ze door het hele land om bij wildvreemden op de koffie te gaan en te vragen hoe het met ze gaat. Doel: 'We proberen gewoon om begrip te creëren voor elkaar. Want oplossen kunnen we niets, dat is zo ingewikkeld.'

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

De nieuwe avonturen van Airbnb

Het cliché is in dit geval fantastisch: de gespierde surfer Garret gedraagt zich overdag als filmmaker – want Los Angeles – en zodra dat gedaan is, trekt hij naar het strand van Venice of Santa Monica om met zijn gabbers te surfen. What else. Garret is de beroerdste niet en neemt je graag mee op sleeptouw, naar de minder bekende baaitjes met de beste golven. En dat niet alleen: Garret weet ook precies wat de beste (en voordeligste) adressen voor gezonde ontbijtbowls, de beste Cali-style taco's en de gezelligste bars van Los Angeles. Garret is cool. Een dag surfend spenderen met Garrett of een andere leerzame, altruïstische, kunstzinnige of bijzondere ervaring met een local, dat kun je nu ook via Airbnb boeken.

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

ELLE april 2017pinterest
Carmen Kemmink
ELLE april 2017

ELLE's aprilnummer is uit, en staat vol verse trends en looks om de nieuwe lente te vieren die volgende week begint >