Het gaat niet echt lekker rondom vliegreizen in Amerika. Na Trumps bespottelijke travel ban-ideeën ligt nu United Airlines onder vuur.

De vliegtuigmaatschappij vond het nodig om twee tienermeisjes van een vlucht te halen, omdat ze een legging droegen. Ze kregen van het personeel de keus om zich kleden of ze zouden niet mee mogen vliegen. Wow.

Album cover, Music artist, Chest, Performance, Singer, Muscle, pinterest

Legging ban

Een mede-reiziger twitterde over het incident en de 'legging ban' ging al snel viral op Twitter. Veel celebrities bemoeiden zich ermee, en willen maatregelen nemen. Zo liet Chrissy Teigen weten dat ze de volgende keer als ze met United vliegt, lekker topless zal gaan:

[twitter ]https://twitter.com/chrissyteigen/status/846066710...[/twitter]

Komiek Sarah Silverman laat weten dat ze niet meer in een vliegtuig van de maatschappij zal stappen:

xView full post on X

De nasleep van het incident behandelt United Airlines ook niet echt soepel. Ze reageerden eerst dat ze het recht hebben om passagiers te weigeren die geen schoeisel of gepaste kleding dragen. Omdat de twee tieners op een speciaal tarief voor vrienden en familie vlogen, golden er blijkbaar strengere kledingeisen, 'omdat ze de maatschappij zouden vertegenwoordigen'. Kleine kanttekening: die kledingvoorschriften geleden vooral voor vrouwen...

Toen ook hierop veel kritiek kwam...

... lieten ze plots weten dat leggings ineens wél welkom waren (als je tenminste geen familie of vriend van iemand van de maatschappij bent):

Zucht...

Lekker die leggings blijven dragen on board, zo'n vlucht is immers al afzien genoeg.