Brooklyn Beckham liet afgelopen weekend zijn eerste tatoeage zetten, maar kwam al snel onder vuur te liggen.

Brooklyn toonde op Instagram de tatoeage die-ie had laten zetten, van een Indiaan met verentooi, en de commentsectie stroomde meteen vol met kritiek. David Beckham heeft een soortgelijke tatoeage op zijn torso staan, en Brooklyns nieuwe ink was dan ook een ode aan paps. Hij liet de tatoeage zetten door de favoriete tattoo artist van de voormalige voetballer, Mark Mahoney.

instagramView full post on Instagram

David Beckham – die nu zo'n 40 tatoeages heeft – liet zijn eerste tattoo na de geboorte van zijn eerste zoon Brooklyn zetten in 1999. Hij liet toen Brooklyns naam in Gotisch schrift tatoeëren op zijn onderrug.

De tatoeage van Brooklyn schoot bij velen in het verkeerde keelgat, aangezien hij zelf geen Indiaanse-roots heeft en in 't verleden niet heeft laten blijken dat-ie überhaupt iets met Native Americans heeft. Velen verwijten 'm nu dan ook van culturele toe-eigening. Zo schrijft iemand:

'It is a nice tattoo but it would look nicer on someone who is Native American, not white.'

En:

'May I ask why a Native American symbol? Might be offensive to some that a rich white boy from England is appropriating Native American culture.'

Brooklyn Beckham heeft zelf (nog) niet gereageerd op alle commotie.

David over de strenge dating rules in huize Beckham >