We denken er liever niet over na hoeveel mensen er al voor ons op de stoel in de trein hebben gezeten en wat ze daarvoor allemaal uitgespookt hebben. Maar we weten allemaal wel dat treinen, bussen en metro's niet de allerschoonste plekken zijn.

Als we één ding moeten noemen dat het meest vies is in het OV, denken wij meteen aan de palen waaraan je je vast kan houden in bijvoorbeeld de bus of de tram. Maar deze palen zijn helemaal niet de minst schone plekken in het openbaar vervoer.

Microbioloog Susan Perkins vertelt aan PureWow dat deze palen van roestvrij staal gemaakt zijn. Niet veel bacteriën blijven in leven op dit materiaal. Nou, dat is in ieder geval fijn om te weten.

Maar wat is is dan wel het vieste? Waarschijnlijk denk jij voortaan twee keer na voordat je gaat zitten bij de halte waar je wacht op je bus, trein of tram. De microbioloog onthult dat dit de meest vieze plek van het OV is. Tenminste, als de bankjes van hout zijn gemaakt. Daar blijven bacteriën namelijk heel makkelijk in hangen. En eigenlijk zit je dan op een zee van bacteriën... Gets.

Van: Cosmopolitan NL