Some like it hot: over slutshaming en de dubbele standaard

'Je kunt een zakenvrouw zijn, een moeder, kunstenaar of feminist – wat je maar wilt – en nog steeds een seksueel wezen zijn.' Beyoncé zei het, wij vinden het: openlijk uitkomen voor je seksualiteit en je lichaam showen is een recht, geen slettengedrag. Gelukkig zijn er naast Beyoncé steeds meer mensen anders gaan denken over dat slutshaming: het beschimpen van vrouwen die met bovengemiddeld veel mensen het bed in duiken, openlijk laten blijken dat ze van seks genieten of zich uitdagend kleden.

Want inderdaad, waarom zouden er voor mannen en vrouwen in hemelsnaam andere regels gelden? Waarom wordt er met een scheef oog gekeken naar Miley Cyrus die op het podium haar benen spreidt, maar gejubeld als Justin Bieber zijn zaakje grijpt voor een spiegelselfie?

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

Liefdesverdriet: waarom de een meer pijn heeft dan de ander

Op repeat: de vraag waaromwaaromwaarom. Ugh, liefdesverdriet is de hel. Niets doet je zo waardeloos voelen. Ooit vond hij, of zij, jou het einde. Je voelde je veilig, hebt je intiemste geheimen verteld, het aangedurfd om kwetsbaar te zijn.

Liefdesverdriet is a bitch, het meetorsen van een gebroken hart is loodzwaar. Maar wat maakt dat de een na een paar maanden weer oké is en de ander na jaren nog depressief?

Volgens een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen hebben vrouwen twee keer zoveel kans als mannen om na een verbroken relatie een depressie te krijgen. Plus: vrouwen sterven ook vaker aan een gebroken hart dan mannen.

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

Weg met de blonde eenheidsworst! Langzaam maar zeker komt er meer kleur en diversiteit op de catwalk.

Geen ruimte voor barbiepopmodellen en glamazons: karakteristieke gezichten en individuele schoonheden domineren de catwalks nu. Onze nieuwe favorieten .

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

Hoofd leeg, kast schoon, geld op de bank: misschien wel het allerbeste kastopruimplan ooit

'Hoewel nogal een monsterklus wel ALLE MOEITE WAARD is. Ik kan bij wijze van spreken nu 's ochtend geblinddoekt een knaller van een outfit uit mijn kast trekken. Opgeruimd staat netjes.'

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

Waarom je nu een ticket naar Kaapstad wilt boeken

Een knapperd heet er een oogplesiertje, een lekkere snack een peuselhappie en glitter en glamour is gewoon glansglans. En je vindt het allemaal in Kaapstad, de funkiest town in Zuid-Afrika.

Waar slaap je, eet je, geniet je uit volle borst? ELLE zet alle hotspots op een rij.

Lees hier het volledige artikel online via Blendle >

ELLE @ Kaapstadpinterest
Carmen Kemmink
ELLE @ Kaapstad

Check ook het interview met Emma Watson over feminisme met humor én meer >