Kim Kardashian is momenteel op een 'girls trip' in Mexico voor de verjaardagsmaand - ja, als schatrijke realityster kun je gewoon een maand je verjaardag vieren - van zus Kourtney Kardashian en daar hult ze zich, uiteraard, vooral in een bikini.

Het zal je niet verbazen dat er aardig wat foto's uitlekken van het tripje, wat niets nieuws is. Wat wel nieuw is, is de ophef over de kiekjes.

Kim Kardashian paradeerde eerder deze week in een vintage bikini van Dolce & Gabbana over het strand in Mexico en op haar beroemde behind was wat cellulite te zien. No big deal. Maar blijkbaar dus wel. De foto's gingen hartstikke viral en het stroomde reacties onder 't artikel van DailyMail.com, waarop ze exclusief gepubliceerd werden. Wat er werd geschreven zal ik je besparen, maar het was niet echt aardig (understatement).

xView full post on X

Nu is het zo dat Kim Kardashian en bijna alle celebrities paparazzi betalen om hun bikinifoto's eerst te photoshoppen voor ze ze verkopen - ja, dat gebeurt -, dus ik kan begrijpen dat je even twee keer moet knipperen als je de au naturel kiekjes van Kim ziet. Maar is dit niet heerlijk verfrissend? Een celebrity zien die comfortabel met haar lijf is en niet maalt om een paar putjes hier en daar, ookal gaan de foto's de hele wereld over?

Kim haalt haar schouders dan ook op na de ophef en laat op Twitter weten:

Wat is er mis met cellulite en striae?

We kunnen hier met 't aanstaande bikiniseizoen in het vooruitzicht dan ook een voorbeeld aan nemen. Want wat is er mis met cellulite en striae? Niet voor niets bracht Kendrick Lamar onlangs een ode aan billen met stretch marks. We zijn anno 2017 duidelijk wel een beetje klaar met die gepolijste kiekjes. The jig is up, niemand gelooft er meer in. En laten we meisjes en vrouwen vooral niet het idee geven dat ze als een vlekkeloze Instagramfoto op het strand moeten ronddartelen.

Dat Kim Kardashian of all people hier nu een lans voor moet gaan breken is ironisch, maar laten we 't moment vooral aangrijpen om wat minder kritisch op ons eigen lichaam en die van anderen te zijn. Niemand is #flawless en dat moet je ook niet willen zijn.

Of, zoals Kim in 2015 nog tegen onze Britse ELLE-collega's vertelde:

'I'm an Armenian girl, I have shape, and it turned out people liked that. That makes me feel good about myself and about other women for being so supportive. I am a confident woman, but I didn't just arrive confident – it has built over the years and that is a big part of who I am now.'

Want, cliché maar waar, zelfverzekerdheid is heet. Veel heter dan billen zonder cellulite.

Magazine, Advertising, Beauty, Photo shoot, Publication, Model, Photography, Font, Album cover, Book cover, pinterest