1. Amsterdam is shopparadijzen rijker! Niet 1, niet 2… maar 3 nieuwe winkels openen vandaag de deuren in de hoofdstad. Sieradenlabel Wouters & Hendrix opent de eerste internationale winkel in de Amsterdamse 9 Straatjes (Oude Spiegelstraat 5), Calvin Klein Underwear heeft een nieuw filiaal in de Leidsestraat geopend en sneakerstore Seventyfive heeft de winkel op de Haarlemmerdijk omgebouwd tot een ware sneaker heaven voor dames en is vanaf nu geopend. Dat wordt shoppen geblazen.

2. Harry Styles' debuutalbum is uit. Vandaag. De langspeler genaamd Harry Styles ligt nu dan eindelijk in z'n geheel in de (digitale) winkelschappen. Scoor 'm hier of digitaal hier.

Skin, Shoulder, Beauty, Neck, Joint, Back, Arm, Close-up, Lip, Muscle, pinterest
Harry Styles

3. Primeur! Wij mogen je als eerste de nieuwe clip van Avec showen. De Oostenrijkse zangeres schrijft haar liedjes vanuit het hart en één daarvan is het betoverende Waiting For. De bijbehorende clip zie je hieronder dus als eerst. Haar debuutalbum What If We Never Forget verschijnt 9 juni.

youtubeView full post on Youtube

4. Dior goes to The Wild Wild West. Gisteravond vond de Christian Dior Cruise 2018-show – Maria Grazia Chiuri's eerste – plaats in het Upper Las Virgenes Canyon Open Space Preserve, net boven Los Angeles. Voor de collectie liet ze zich inspireren door de ovale-lijn van Monsieur Christian Dior uit 1951 die zich op zijn beurt liet inspireren door de muurschilderingen na de ontdekking van de Lascaux grot in 1940. Het resultaat? Prachtige creaties met prehistorische tekeningen, die de inner cow girl in je naar boven haalt.

Fashion, Clothing, Fashion model, Fashion show, Runway, Fashion design, Military uniform, pinterest
Christian Dior Cruise 2018

5. Het Centraal Museum heeft de dekbedjas van Martin Margiela gevonden. Afgelopen december deed het Centraal Museum een oproep; voor de tentoonstelling Uit de Mode was het museum op zoek naar de bijzondere dekbedjas die Maison Martin Margiela maakte voor H&M in 2012. Uit heel Nederland ontving het museum reacties. Modeconservator Ninke Bloemberg koos uiteindelijk voor de jas van Nick uit Amsterdam. Bekijk hieronder zijn verhaal.

Plus een toegift vandaag: Shaggy heeft eindelijk toegegeven dat hij hét was. Lees hier zijn bekentenis over zijn hit It Wasn't Me uit 2000.