1. Gucci's modespektakel in in de befaamde Palatina Gallery van het Palazzo Pitti in Florence. 'Renaissance rock-'n-roll,' noemde Alessandro Michele zijn nieuwe collectie voor het Italiaanse modehuis. En met zo'n benaming mag een denderend muzikaal optreden niet ontbreken. Geregeld; voor Gucci's Cruise Collection 2018 charterde de ontwerper niemand minder dan de Amerikaanse zangeres Beth Ditto. En ook wij zijn al jaren fan van de voormalige Gossip-frontvrouw. Check hier haar live performance on stage.

Clothing, Headpiece, Crown, Textile, pinterest
Beth Ditto - foto: Getty

2. Pinkpop-voorpret! Dit weekend barst Pinkpop los en om alvast in de stemming te komen worden er bij de NTR op NPO Cultura deze week hoogtepunten uitgezonden van onder andere Pearl Jam, Lauryn Hill, Faithless, Moloko, Radiohead, Doe Maar en Typhoon. In afleveringen van een uur blikken de vier Pinkpop-presentatoren van dit jaar – Giel Beelen, Eva Cleven, Eric Corton, Michiel Veenstra én Leo Blokhuis – terug op hun favoriete shows uit de Pinkpop-historie. Elke avond tune je in om 19.30 uur.

3. Modesamenwerking waar ons hart sneller van gaat kloppen: Converse en Carhartt WIP. Voor het eerst slaan de twee iconische labels de handen ineen, met als resultaat drie paar Chuck Taylor All Star '70 Ox sneakers met ultieme street credibility. Vanaf donderdag 1 juni zijn de Chucks te koop via converse.com en carhartt-wip.com voor 100 euro per paar.

Footwear, Shoe, Sneakers, White, Brown, Plimsoll shoe, Walking shoe, Font, Skate shoe, Athletic shoe, pinterest
Converse X Carhartt WIP

4. Stop and Smell the Roses. Onder die naam lanceert webshopwalhalla Net-a-porter.com samen met het Deense label Ganni een exclusieve capsulecollectie. Met, je raadt het al, heel veel rozenprints. Favoriet uit de collectie is deze wikkeljurk van crêpe de chine.

Clothing, Day dress, Dress, Sleeve, Orange, Fashion, Neck, Shoulder, Robe, Pattern, pinterest
Ganni 'Harness' dress

5. Lorde in the remix. We sluiten de dag af met lekker luistervoer, van Lorde welteverstaan. Een obscure remix van haar track Greenlight, van Montell2099 & SACHI, die het geheid goed gaan doen in het underground circuit – luister maar mee:

xView full post on X

Is de komst van Justin Bieber naar Pinkpop het beste wat het festival kan overkomen? >