Altijd fijn: vijf leuke dingen om de dag mee af te sluiten. Zin in het laatste (mode-)nieuws? Astu.

1. Vanaf vandaag is de nieuwe limited edition Champion X Weekday-zomercapsulecollectie verkrijgbaar. Lekkere oversized items worden gecombineerd met de tijdloze atletische look van Champion. Hoe dat eruitziet? Goed. Heel goed. Kijk op weekday.com voor de gehele collectie.

Clothing, Footwear, Leg, Sleeve, Trousers, Human leg, Shirt, Shoe, Joint, Outerwear, pinterest
Weekday X Champion

2. Amsterdamse fotografe Sanja Marusic wil dolgraag een fotoboek maken van haar bijzondere kunst. Daarom is ze een crowdfunding gestart. Ze schrijft: 'Wanneer ik kan, reis ik naar het buitenland op zoek naar kale, rotsachtige gebieden als radicale tegenhanger van mijn dagelijkse leven in Amsterdam. Mijn foto's zijn vaak zelfportretten met een surrealistische ondertoon.' Wil je haar steunen? Kan heel makkelijk.

People in nature, Soil, Sand, Carmine, Colorfulness, Fictional character, Animation, Illustration, Graphic design, pinterest

3. Vanavond vindt de uitreiking van De Beste Social Awards plaats. Een event waar al het beste van social media in Nederland wordt beloond met awards in zeventien verschillende categorieën. Denk aan hilarische tweets, belangrijke influencers, en virale BN'ers. Wist je bijvoorbeeld dat Chantal Janzen (een van de genomineerden) hilarisch is op Twitter?

xView full post on X

Of Georgina Verbaan?

Je kunt de De Beste Social Awards live volgen op Facebook.

4. Ook deze zomer wil je weer een paar Vans in je kast hebben. De classics blijven natuurlijk heerlijk, maar als je eens iets anders wilt, kies je voor een paar uit de collectie van Vans met Peanuts. De legendarische personages van Charles M. Shultz zijn verwerkt in kleding, schoenen én accessoires. Vanaf nu verkrijgbaar via vans.com.

Product, Sleeve, White, Font, Carmine, Fashion, Brand, Design, Synthetic rubber, Boot, pinterest

5. Komende zondag nog geen plannen? In Volkshotel in Amsterdam vindt een straatmuzikantenfestival plaats: Busker's Inn. Straatmuzikanten van over de hele wereld nemen Volkshotel over en spelen door het hele gebouw – in de hotelkamers, de kelder, de gangen, de zalen, op de parkeerplaats en het dak. Entree is gratis en de straatmuzikanten spelen (net zoals op straat) voor de hoed. Prima zondagbesteding lijkt ons.

Dit zijn DE niet te missen festivals van juni >