Vandaag zet je vast je eigen vader al uitgebreid in het zonnetje, maar we voelen ons toch ook wel een beetje verbonden met al die gedenkwaardige vaders die geregeld op ons scherm voorbijkomen. Daarom, omdat het Vaderdag is, de leukste, gekste, grappigste en stiekem ook slechtste-maar-op-een-gekke-manier-liefste (*kuch* Pablo *kuch*) Netflix-vaders op een rij. Komen ze:

Phil Dunphy

Modern Family's Phil Dunphy is altijd optimistisch, lijkt nooit een slechte dag te hebben en zorgt dat er altijd wat te lachen valt. En die aflevering waarin hij er achter komt dat dochter Haley niet langer maagd is, was zo mooi gedaan, dat iedereen een traantje liet en Modern Family er zelfs een prijs voor kreeg. De beste tv-vader? Daar hoeven we niet lang over na te denken.

Tom Kirkman

Tom Kirkman gaat in Designated Survivor van een doodnormale, lieve man, naar de president van Amerika. Of 'm dat verandert? Nope. Hij blijft integer, goudeerlijk en zet zijn kinderen en vrouw nog steeds op de eerste plaats. Zoet.

Pablo Escobar

Oké, nou niet écht de ideale vader te noemen, maar je kunt Pablo niet verwijten niet door het vuur te gaan voor zijn kinderen, of-ie nou ondergedoken zat of niet. Stiekem ging je daarom toch wat sympathie voor 'm voelen in de briljante Netflix-serie Narcos. Ookal voelde dat een beetje fout.

John Rayburn

Nog een vader met een donker randje. Knappe papa John Rayburn bewijst in Bloodline dat hij niet vies is van een duister geheim of twee, maar toch blijft-ie altijd een goede vader. Props.

Joel Hammond

In Santa Clarita Diet is Joel Hammond de begripvolle echtgenoot en de perfecte partner in crime in één. Zijn vrouw verandert in een zombie, en hij slaat voor haar aan het moorden. Tja, dan wil je pas écht je gezin koste wat 't kost bij elkaar houden...

Hanky Moody

Een alleenstaande, seksverslaafde vader die een zwak heeft voor alles wat met drugs en rock&roll te maken heeft. Niet écht de ideale vader natuurlijk. Hij blijft dan ook steeds flink in de clinch liggen met zijn vroegwijze dochter Becca, maar doet alles voor haar en biedt immer een schouder om op te huilen. Och.