Deze week is er een heuse muggenplaag gaande. Dit komt omdat de omstandigheden op dit moment heel goed zijn voor de irritantelingen: het is warm, maar er valt ook geregeld regen. En tja, daar gedijen ze goed bij, helaas.

Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kan doen om muggen zo ver mogelijk bij jou vandaan te houden.

Zo overleef je de muggenplaag

1. Muggenstekker

Slaap je enorm slecht door het gezoem van die muggen? Koop een muggenstekker die effectief muggen afschrikt. Werkt enorm goed. Je koopt zo'n stekker bij de drogist, in de supermarkt of online.

2. Ren naar de winkel...

... om een klamboe, een hordeur en horren voor je ramen te kopen. Muggen zijn vervelend, maar als ze buiten blijven kun jij in ieder geval lekker slapen en word je de volgende dag niet met twintig muggenbulten wakker.

3. Douche

Muggen houden van zweet en komen vooral af op oud zweet. Ga daarom voordat je gaat slapen uitgebreid douchen en zorg dat je weer helemaal fris ruikt. Heb jij gesport en ga je daarna op de fiets naar huis? Dan is het ook verstandig om eerst een douche te nemen voor je op de fietst stapt. Als jij muggenbult-vrij thuis aan wil komen, tenminste.

4. Vitamine B

Wist je al dat vitamine B goed werkt tegen muggen? Deze vitamine zorgt ervoor dat muggen je bloed niet lekker meer vinden smaken. Sla een voorraadje vitamine B pillen in of ga voor veel zuivel, vlees, groenten en fruit.

5. De juiste geuren

Er zijn een aantal geuren die muggen echt niet lekker vinden en waarmee je ze dus heel makkelijk op afstand houdt. Dit is bijvoorbeeld lavendel, knoflook en natuurlijk citronella. Brand een citronella kaars, gebruik lekker veel knoflook tijdens het koken en zet lavendelplantjes bij de ingang van je huis en voor het raam. Wedden dat dit al een heleboel muggen op afstand houdt?

Van: Cosmopolitan NL