Je appt met elkaar en hebt misschien al gedatet, en plotseling blijft het oorverdovend stil: je wordt geghost. Wat doe je dan? Eis je wel of geen reden? Lotte Ditzel, relatie-expert en eigenares van matchmakingbureau DTNG. adviseert.

'Het lastige van al die datingapps is dat je elkaar niet meer als mensen ziet en je elkaar dus ook zo gaat behandelen. Ik ben juist een voorstander van het persoonlijke weer terugbrengen in het daten en ik vind dat je in het zoeken naar de liefde zo veel mogelijk van jezelf moet laten zien. Doe jezelf niet toffer voor dan je bent. Als je ineens niets meer van iemand hoort, mag je die persoon er echt op aanspreken, bijvoorbeeld door hem of haar te bedanken voor de leuke tijd. Je zet de ander daardoor aan het denken.

Ga niet mee in de trend om een bepaalde onfatsoenlijke omgangsvorm te normaliseren. Andersom bel je dus de ander ook op als je het contact wel welletjes vindt geweest. Geef wederom aan dat je het leuk hebt gehad. Misschien is het zelfs goed om te belichten wat je er leuk aan vond en geef vervolgens aan wat je in die persoon mist. Als je alleen maar aan het kletsen, sms'en of app'en was, volstaat een berichtje. Maar zomaar ineens niets meer van je laten horen is echt niet netjes.'

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in ELLE maart 2017.

Verwijder deze app en je telefoon gaat langer mee >