instagramView full post on Instagram

Afgelopen weekend beschuldigde The Times de beroemde blogger Amelia Liana van het fotoshoppen van haar nieuwste Instagramfoto's.

De 26-jarige reisblogger zou volgens de krant haar kiekjes van de New Yorkse skyline en de Taj Mahal flink hebben bewerkt. Liana verdedigde zichzelf al snel in een nieuwe blogpost, genaamd 'My Image Principles'. Ze schrijft dat alle haar foto's direct worden gepost en niet worden bewerkt.

De eerste foto die voor The Times een rode vlag was is een nu verwijderd kiekje van de Britse blogger die de skyline van New York City inkijkt, en afgelopen mei werd gespost. News.com.au schrijft dat de Freedom Tower opmerkelijk genoeg niét te zien was op het kiekje, die toch echt al in 2013 werd voltooid. Bij de foto liet Amelia Liana weten:

'What a welcome to NYC #TopOfTheRock.'

Op 10 april postte Liana een foto van de Taj Mahal tijdens een trip naar India. Fans reageerden onder de foto massaal dat het haast onmogelijk is om een foto te maken voor het historische gebouw zonder ook andere mensen te zien, PLUS dat er stellingen misten, wat gek is, aangezien de Taj Mahal al sinds 2008 hevig gerestaureerd wordt.

Liana reageert nu op de beschuldigingen in haar blogpost. Ze schrijft:

'I strive as far as possible to present images that have been shot using natural light and in real conditions.' Verder laat ze weten:

'I like to develop my skills and may use all available techniques to enhance, sharpen or smarten my images. This may include improving the light, tidying the background and other enrichments, but always in a way that is representative to the true setting and always in a way that reflects my aesthetic.'

Daarnaast wil ze iedereen op 't hart drukken dat ze haar lichaam nooit bewerkt ('what you see is how I am') en dat er heel veel denkwerk achter haar foto's zit. Van haar outfits tot haar kapsel en make-up en de perfecte setting.

Hmm...

Van: Cosmopolitan US