Dat ze een behoorlijk balletje kunnen trappen zagen - om precies te zijn - 3,2 miljoen kijkers afgelopen donderdag tijdens de halve finale tegen Engeland al. Maar wat weten we verder eigenlijk over de oranje leeuwinnen, die zojuist de EK-finale tegen Denemarken hebben gewonnen?

Bij dezen een jofel lijstje over de 11 basisspelers:

Sari van Veenendaal

Keeper

Van Veenendaal heeft een bijzondere tik. Vlak voor ze het veld op gaat jongleert ze in de kleedkamer. Het liefst met jongleerballen, maar rolletjes tape, flesjes of appels volstaan ook.

Stefanie van der Gragt

Verdediger

Als kassière bij de Lidle was de groente en fruit-afdeling Van der Gragts favoriet. Ze weet precies in welk seizoen je groenten het best kunt planten en oogsten. En weet je het verschil tussen broccoli en romanesco niet? Stefanie is je vrouw.

Sherida Spitse

Middenvelder

Spitse was de eerste vrouw in het Nederlandse vrouwenvoetbal met een betaalde transfer. In 2013 ging ze spelen voor het Noorse Lilleström.

Vivianne Miedema

Aanvaller

Als Miedema één ding graag doet (naast scoren natuurlijk) is het slapen. Sterker nog, ze miste al eens de spelersbus omdat ze nog op één oor lag. Gelukkig was de hotelmanager zo vriendelijk haar op tijd naar het stadion te chauffeuren.

Jackie Groenen

Middenvelder

Jackie is een slechte verliezer. 'En dat is niet zo fijn voor mijn ouders. Die komen speciaal voor de wedstrijd naar Frankfurt gereden en als ik dan verloren heb, ben ik 's avonds niet te genieten,' aldus de middenvelder aan Voetbalshop.

Daniëlle van de Donk

Middenvelder

Van de Donk heeft van haar teamgenoten de bijnaam Het Gouden Daantje gekregen, en terecht: ze is vliegensvlug en glipt overal met de bal tussendoor.

Kika van Es

Verdediger

Kika zit niet alleen met Lieke in hetzelfde team, de twee zijn al zo'n beetje hun hele leven vriendinnen én al tijden room mates.

youtubeView full post on Youtube

Lieke Martens

Aanvaller

De room mate van Kika dus. Al op haar vijftiende werd ze gescout voor het KNVB Talent Team en verhuisde ze van een klein dorp naar Amsterdam. Een behoorlijk grote verandering maar een belangrijke stap naar een glorieuze carrière.

Desiree van Lunteren

Verdediger

Niet iedereen houdt ervan om in de spotlights te staan. Bij Van Lunteren gaat het alleen om het voetbal, vertelt ze in een interview. 'Ik vind het vreselijk om mezelf op televisie te zien en horen. Ik kijk het nooit terug.'

Anouk Dekker

Middenvelder

Dekker is de kattenfanaat van het stel. Geen elftal ontkomt eraan. Mogen we voorstellen: haar viervoeter, Belly.

Shanice van de Sanden

Aanvaller

Twee jaar geleden startte Van de Sanden nog een kappersopleiding. Inmiddels is ze onmisbaar in het Nederlands elftal, en tevens de opvallendste verschijning. Door haar snelle kapsel en kleurrijke make-up wordt ze ook wel de vrouwelijke Memphis Depay genoemd, die graag met een Pharrell Williams-esque hoed en de nieuwste Louis Vuitton-rolkoffer bij het stadion arriveert.

Van: Harper's BAZAAR NL