1. De tweede collectie van Alexa Chung is uit en hij is minstens net zo goed (en hebberigmakend) als de eerste. De collectie vol jarenzeventiginvloeden heet Prom Gone Wrong, en dat beschrijft Alexa als volgt: 'The moment of disaster. When something terrible happens and it happens in slow motion or you suddenly you have heightened senses or awareness.'

instagramView full post on Instagram

2. Van dit nieuws worden we écht heel gelukkig: cultuurpodium De Balie in Amsterdam gaat 4 weken betaald verlof bieden aan werknemers wiens partner net is bevallen en is hiermee een groot voorbeeld voor andere Nederlandse bedrijven. Op dit moment heeft een werknemer recht op slechts twee dagen kraamverlof (!), en het wetsvoorstel dat partners drie extra papadagen had moeten bieden werd begin dit jaar aan de kant geschoven vanwege 'te controversieel' (!). De Balie neemt daarom nu het heft in eigen handen. 'Uitbreiding van partnerverlof draagt bovendien bij aan de gelijkwaardigheid van ouders, en aan emancipatie van zowel mannen als vrouwen,' aldus zakelijk directeur Jolanda Beyer. 'We nodigen andere culturele instellingen uit te volgen.' Groot applaus.

3. Wil je hebben: de nieuwe Nike Air Max 97 Sk ontworpen door Skepta. Nike heeft altijd al een speciale plek in het hart van de muzikant, en nu krijg ie z'n eigen schoen: geïnspireerd op Marokko, Skepta's tweede thuis. Vanaf morgen verkrijgbaar.

4. Om Roxeanne Hazes kunnen we al een tijdje niet meer heen – nieuwe huisband van DWDD, hallo daar! – en vandaag verschijnt haar solodebuut In Mijn Bloed. 'In stilte heb ik de afgelopen drie jaar in de studio keihard gewerkt aan mijn debuutalbum. Uit zo'n veertig liedjes heb ik er tien heel persoonlijke uitgekozen die mijn debuutalbum In Mijn Bloed vormen,' vertelt Roxeanne. 'Het is popmuziek, maar het gaat muzikaal echt alle kanten op. Van een ballad tot een uitgesproken uptempo song. Dit is een spannende stap in mijn carrière.' In het najaar volgt een uitgebreide clubtour, voor nu is er vast de titeltrack met heel fijne video.

5. De Antwerpse modeontwerper Walter Van Beirendonck cureert zijn eigen expositie over maskers in Rotterdam. De tentoonstelling Powermask biedt een blik op de eigenzinnige, veelkleurige geschiedenis van het fenomeen maskers. 'Ik raakte enorm gefascineerd door het feit dat een masker je identiteit op een simpele manier kan veranderen,' vertelt Van Beirendonck over de expo. 'Je verandert je identiteit niet door een handschoen aan te trekken.' De tentoonstelling is nog tot 7 januari 2018 te zien in het Wereldmuseum.

Voor de VrijMiBi: met deze tips krijg je géén paarse mond na het drinken van rode wijn >